Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Pějme píseň dohola, Volný pád, Klub rváčů a Tango

31. 5. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – česká komedie Pějme píseň dohola – Tato komedie, jen zdánlivě určená dětem, vynalézavě líčí dospívání jednoho ostýchavého, ale přitom zvídavého mládence na někdejších pionýrských táborech. Režisér Ondřej Trojan si vypomohl jemně lyrickou či naivistickou atmosférou, do níž zapouští zřetelné nahořklé podtexty. Pod mírně lechtivou zápletkou na téma, že sbírat milostné zkušenosti lze kdykoli, kdekoli a na jakýchkoli místech, se skrývá výpověď o generaci, která dorůstala na sklonku bývalého režimu. Česká komedie (1990).
  • Fanda, 20:20 – thriller Volný pád – Je 12. června 1991. Za nesnesitelného horka uvízly v dopravní zácpě uprostřed Los Angeles desítky řidičů. Nervozita a napětí houstne, až jednomu z nich povolí nervy. William Foster vystoupí z vozu a se slovy „Jdu domů!“ se vydá na cestu z níž, jak se později ukáže, není návratu. V okamžiku, kdy mu arogantní prodavač odmítne vyhovět a rozměnit na telefon, se totiž osobní vzpoura muže nazývaného dále jen D-Fens (defence = angl. obrana) mění v pomstu. Pomstu světu, městu, společnosti, lidem. Americko-francouzsko-britské drama (1993).
  • ČT 2, 21:45 – komedie Tango – Vincent zabije svou nevěrnou ženu i jejího milence a soud jej shledá nevinným. Kdesi v Paříži krásná Marie zjišťuje, že její manžel Paul je nenapravitený sukničkář. Odchází od něho, ale to Paulovi nestačí. Vždy si přál být nezávislým a žít si po svém a najednou nemůže svou svobodu skutečně vychutnat, protože stále musí na Marii myslet. Jeho mizogynní strýc, soudce, který osvobodil Vincenta, má skvělý nápad. Vincenta má vlastně v hrsti a tak ho donutí, aby zabil Marii. Francouzská komedie (1992).
  • STV 1, 22:25 – thriller Klub rváčů – Když nemůžete půl roku usnout, celý okolní svět vám začne připadat jako nekonečný sen. Všechno kolem vás je nedokonalou xeroxovou kopií sebe sama. Chodíte do práce, díváte se na televizi a jste vděčni za to, když občas ztratíte vědomí a nevíte o světě. Lidí s podobnými problémy moc není, ale mladý úspěšný úředník, který si říká Jack, je jedním z nich. Má slušnou práci, vydělává slušné peníze, ale trpí nejtěžší formou nespavosti. Na služební cestě se Jack seznámí s Tylerem Durdenem, který mu nabídne příbytek pod podmínkou, že mu vrazí pořádnou ránu. Tato „výměna názorů“ se oběma zalíbí a brzy vznikne první Klub rváčů. Místo, kde můžou mladí muži, znechucení světem, odložit své starosti a stát se na pár minut zvířaty. Americko-německý thriller (1999).
  • Prima family, 23:25 – akční thriller Spy Game – Veterán CIA se poslední den ve službě dozví, že jeho někdejší žák a chráněnec se ocitl v čínském vězení a za obvinění ze špionáže mu hrozí smrt. A jelikož agentura od něj v obavě z mezinárodního incidentu dá ruce pryč, musí „stará škola“ využít svých letitých zkušeností a přelstít vlastní organizaci. Americký akční thriller (2001).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).