Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: MS v hokeji - Česko vs. Dánsko, Serpico a Noc svatého Vavřince

4. 5. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, ČT 4 HD; 16:00 – MS v hokeji 2012 Finsko a Švédsko - Dnes začíná pro sportovní fanoušky velký hokejový svátek, do něhož zasáhnou hned první den i češti hokejisté, a to duelem s týmem Dánska.
  • Cinemax, 20:00 – Harold a Maude - Harold a Maude je kultovní černá komedie z dílny Hala Ashbyho. V širším smyslu slova vypráví tento film jednoduchý milostný příběh a dokazuje, že protiklady se opravdu přitahují – tentokrát je však jemu 19 let a jí 79. Paní Chasen (Vivian Pickles) vyvíjí na svého syna Harolda (Bud Cort) extrémní nátlak. Chce, aby už si konečně našel vážný vztah. Jenže Harold je plachý a značně nevrlý mladý muž, jež tráví svůj čas účastí na cizích pohřbech. Na jednom z nich se seznámí s Maude (Ruth Gordon), jež má tolik kuráže a energie, jako by jí bylo dvacet. Maude je přesvědčena, že Harold potřebuje vylézt ze své ulity a začít si užívat života, a tak mu ukáže, jak na to. Romantické komediální drama (USA, 1971)
  • Film Europe Channel, 20:05 – film Noc svatého Vavřince - Vzpomínka na noc, kdy padaly hvězdy a každý si mohl něco přát. Němci stále okupovali Toskánsko a Cecilii bylo 6 let. V kostele byla svatba a všichni přítomní se dělili o jediný bochník chleba. Město bylo prázdné, lidé žili v podzemí, báli se bombardování a netrpělivě očekávali příchod amerických osvoboditelů. Když místní farář oznámil, že se všichni musí do večera shromáždit v kostele z příkazu fašistů, jinak budou zastřeleni, nikdo nic nenamítal. Pouze starý Galvano lidi varoval. On půjde naproti Američanům, a kdo chce, může jít s ním. Část z nich si oblékla tmavé oblečení a po západu slunce tajně vyrazila. Modlili se, aby bůh zachoval jejich domy a oni se měli kam vrátit. Válečné fantasy drama (Itálie, 1982)
  • HBO 2, 20:10 – film Crazy Heart - Bad Blake je stárnoucí zpěvák country hudby, který má za sebou příliš mnoho nevydařených manželství, nespočet let na cestách a až přespříliš alkoholu. Nyní se snaží dostat ven ze začarovaného kruhu s pomocí novinářky Jean, která pod hrubou slupkou muzikanta odhaluje Badovu pravou tvář. Jeff Bridges za herecký výkon v hlavní roli tohoto strhujícího příběhu obdržel Oscara. Hudební romantické drama (USA, 2009)
  • ČT 2, 20:55 – film Serpico - Al Pacino v boji jednoho proti všem. Jako mladý policajt v New Yorku nastupuje do práce plný ideálů. Brzy zjišťuje, že každodenní život v jeho okrsku se neobejde bez rozsáhlé policejní korupce. Postavit se proti systému znamená riskovat vlastní život. Životopisné krimi drama (USA, Itálie; 1973)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).