Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Gepard, Kick-Ass a Pán prstenů: Návrat krále

26. 4. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – akční fantasy Pán prstenů: Návrat krále – Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? Americko-novozélandské akční fantasy (2003)
  • Barrandov, 20:05 – komedie Četník se žení – Tentokrát se malý, nervní četník nezaplete do osidel mezinárodního zločinu, ale do osidel mnohem zrádnějších, do osidel lásky. Vše začíná první prázdninový den, kdy se Cruchot pustí do pronásledování neukázněné řidičky v červeném mercedesu, z níž se vyklube vdova po vrchním veliteli četnictva Dolní Normandie, Josefa Lefrancoisová. Rázný Cruchot se jí líbí, neboť jí připomíná jejího muže, a pozve jej k sobě na čaj. Cruchotův nadřízený, rotmistr Gerber, je Josefou také okouzlen a svému podřízenému závidí. Proto se spojí s Cruchotovu dcerou Nicole a vymyslí plán jak vznikající lásku překazit. Nejenže se však Nicole s Josefou spřátelí, ale navíc se všechny Gerberovy pláni obracejí proti němu. Francouzsko-italská komedie (1968)
  • Plus, 20:30 – akční dobrodružná komedie Kick-Ass – Teenager Dave Lizewski (Aaron Johnson) nevyniká žádnými zvláštními schopnostmi. Jediné, co ho baví, jsou komiksy. Ty ho taky inspirují natolik, že se rozhodne stát se superhrdinou! Bohužel mu k tomu ale chybí to nejdůležitější – nadpřirozené schopnosti… To ho ale nemůže odradit a jako každý správný superhrdina si vybírá přezdívku, Kick-Ass. Dave ale není jediným superhrdinou v tomto prostoru. Nebojácné a dobře secvičené duo otce s dcerou Big Daddy (Nicolas Cage) a Hit Girl (Chloe Grace Moretz) také bojuje s kriminálními živly a postupně se jim i daří omezovat „království“ místního padoucha Franka D´Amica. Americko-britská akční dobrodružná komedie (2010)
  • ČT 2, 21:40 – válečné drama Gepard - Adaptace románu Giuseppa Tomasiho di Lampedusy nás zavede na Sicílii 19. století. Na pozadí bouřlivých událostí let 1860–61, kdy ostrov dobyla Garibaldiho revoluční vojska, vypráví o šlechtickém rodu Salinů – který měl ve svém znaku právě geparda. Konfrontuje odcházející svět hrdé, ale konzervativní šlechty a nových, nastupujících společenských vrstev s rozdílnými hodnotami i morálkou. Ve filmu, který v roce 1963 získal Zlatou palmu na MFF v Cannes, zazářili Burt Lancaster, Claudia Cardinalová či Alain Delon. Italsko-francouzské válečné drama (1963)
  • Nova, 22:25 – akční thriller Mission: Impossible III - Tajný agent Ethan Hunt, pro něhož není splnění žádné mise nemožné, se vrací už potřetí a přivádí ho jeden z nejvyhledávanějších režisérů současnosti J. J. Abrams. V jeho pojetí se Mission: Impossible stala moderním akčním filmem, který nabízí divákům kromě zvýšené hladiny adrenalinu i chytrou zápletku s řadou zvratů. Ve chvíli, kdy agent Ethan Hunt uslyší okřídlenou formulku, že se právě vyslechnuté zadání jeho další mise samo automaticky zničí za pět vteřin, určitě nepředpokládá, že ho čeká asi nejtěžší úkol v jeho dosavadní kariéře, který navíc komplikuje fakt, že tentokrát je to i osobní. Americko-německý dobrodružný thriller (2006)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).