Hlavní navigace

Televizní tipy na pátek: Dešťová víla, O statečném kováři a David Guetta

16. 6. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • ČT1, 20:00 – pohádka Dešťová víla – Živly, které ovládají zemi – Vzduch, Oheň, Země a Voda – provádějí „pravidelnou inspekci“ u lidí. „Voda“, které lidé říkají Dešťová víla, jde krajem převlečena za chudou ženu. Pozná, že lidé začali myslet hlavně na peníze, že se vytrácí láska a dobro. Výpravná filmová pohádková pouť za láskou a odpuštěním. (Česko, 2011)

  • Nova Cinema, 20:00 – komedie  Bláznivá dovolená v Evropě – Rodina Griswaldova vyhrála dovolenou. Ale v Evropě… Balí tedy kufry a chystá se na cestu, tedy do Velké Británie, Německa či třeba Itálie. Jako vždy ale spustí celou řadu katastrof… (European Vacation, USA, 1985)

  • Prima Max, 20:15 – komedie Uprchlíci – Bankovní lupič Jean Lucas se chce po propuštění z věznice dát na správnou cestu. Jde si v klidu vybrat z banky své úspory, ale ta je přepadena bohužel zcela neschopným amatérem. Lupič si pak dokonce vybere Lucase jako svého rukojmího. Lucas se marně brání, ale už v tom zase jede… (Les Fugitifs, Francie, 1986)

BRAND24

  • Nova, 20:20 – pohádka O statečném kováři – Hrdinou příběhu je silný a odvážný mladý kovář s dobrým srdcem. Jmenuje se Mikeš a stejně jako jeho otec i on zatouží vydat se do světa na zkušenou. Cestou se spřátelí se dvěma mladými siláky, mlynářským pomocníkem Matějem a pacholkem Ondrou. Když se dovědí o třech krásných princeznách, které záhadně zmizely, přesvědčí Mikeš své lenivé společníky, aby se vydali ztracené královské dcery hledat. (The Brave Blacksmith – festivalový název, Československo, 1983)

  • ČT art, 20:20 – hudební David Guetta – koncert 2014 – Nejlepší francouzský diskžokej všech dob míchá desky pro domácí publikum. Houseový guru přetavil vystoupení v hitparádu svých singlů. S dlouhými vlasy a v kožené vestě působí trochu nepatřičně a nezasvěcený by tipoval rockera. Leč bezmála padesátiletý Pařížan má pověst nejlepšího francouzského „housového dýdžeje“ a je také dvojnásobný vítěz Grammy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).