Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Zachraňte vojína Ryana, Kam pánové, kam jdete? a Knoflíkáři

28. 6. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Nova Cinema, 20:00 – válečné drama Zachraňte vojína Ryana – Americké jednotky pod vedením kapitána Millera mají za úkol proniknout za německé linie a nalézt ztraceného amerického parašutistu Ryana. Ten je posledním ze čtyř bratrů, který přežil válku a vláda má zájem na jeho nalezení… Americký film (1998)
  • CS Film, 20:00 – česká komedie Kam pánové, kam jdete? – Čtyřicetiletý architekt Jan Kolvara sice zapomněl tašku se sportovním oblečením v telefonní budce, ale přesto se z jakéhosi trucu pustí do dálkového pochodu společně se svým mladším kolegou Robertem, jeho dívkou Eliškou a také svým bývalým kamarádem a současným nadřízeným Crhou a jeho milenkou Vaňkovou. S přibývajícími kilometry se však blíží nejen cíl, kterým je sto ušlapaných kilometrů, ale také řada osobních rozhodnutí a vyřešení Janových pracovních i osobních vztahů nejen k Crhovi, který jemu a Robertovi nabídl vypracování projektu rehabilitačního sanatoria, aby je pak podrazil a prosadil zcela nevyhovující návrh své milenky, ale také k Elišce, která ho nepřestává svádět, a manželce Madle, jejichž vztah má daleko do někdejší idylky. Český film (1987)
  • Prima love, 20:15 – romantická komedie Jiná láska – Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení kromě jediného, své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. Americký film (1999)
  • Kino Barrandov, 20:15 – minisérie Poslední nepřítel – Stephen Ezard se vrací do Anglie zúčastnit se pohřbu svého bratra Michaela – a nachází svět, který kdysi znával, poměrně nenápadně, ale přesto v určitých zásadních momentech jiný. Bezpečnostní nařízení jsou mnohem přísnější a biometrické průkazy se staly povinností. Prohlídky cestujících na všech hlavních nádražích a letištích jsou běžnou praxí, veškeré veřejné prostory jsou neustále monitorovány kamerami a ozbrojené policejní patroly hlídají ulice. Stephen se ocitá chycen v sevření mezi rostoucími silami vládních výzvědných služeb, politikou globální bezpečnosti, polosvětem ilegálních uprchlíků a nové třídy „podlidí" bez biometrického průkazu – a je brzy nucen konfrontovat své prvotní zalíbení v této nové společnosti. Britská minisérie (2008)
  • ČT 2, 22:05 – černá komedie Knoflíkáři – Šest dějově propojených povídek (Štěstí z Kokury, Taxikář, Civilizační návyky, Poslední slušná generace, Pitomci a Duch amerického pilota) se převážně odehrává v noci 6. srpna 1995, padesát let poté, co byla na Hirošimu svržena atomová bomba. Film vypráví o náhodách, zázracích a souvislostech mezi nimi. Také o plivání na vlak, špatném počasí, svržení atomové pumy, vystřelení lidského spermatu do souhvězdí Andromedy, ale i o nevěře a odpuštění. Český film (1997)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).