Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Vratné lahve, Monstrum a Důkaz

20. 11. 2011
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
20. 11. 2011

UVNITŘ VIDEO A FOTO Pokud se chystáte strávit nedělní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší nové každodenní rubrice. Každý den odpoledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • Filmbox HD, 19:20 – Důkaz - Dcera přijíždí pomáhat svému umírajícímu otci, skvělému profesoru matematiky, který ztrácí kontakt s realitou. Scénář strhujícího dramatu napsal David Auburn podle své vlastní knihy, za kterou získal velké množství ocenění včetně Pulitzerovy ceny. Režie se ujal známý britský režisér John Madden (Zamilovaný Shakespeare, Mandolína kapitána Corelliho) a do hlavních rolí obsadil Anthonyho Hopkinse (Alexander, Lidská skvrna, Mlčení jehňátek), Gwyneth Paltrow (Svět zítřka, Talentovaný pan Ripley, Zamilovaný Shakespeare) a Jakea Gyllenhaala (Půlnoční míle, Den poté).
  • Nova, Nova HD; 20:00 – Vratné lahve - Snímek podle scénáře Zdeňka Svěráka. Hrdinou příběhu je učitel v důchodu, který přijme brigádnické místo ve výkupu lahví v jednom pražském supermarketu. Nová verze scénáře se víc točí kolem hlavní postavy a jeho rodiny. Táta zapojil do příběhu osobní zkušenost s podzimem života a teď to funguje – je to osobní, pravdivé a je to smutnoveselé, charakterizuje obnovený projekt filmu Vratné lahve režisér a producent Jan Svěrák.
  • Nova Cinema, 20:00 – Zachraňte vojína Ryana - Druhá světová válka byla rozhodující událostí 20. století a pro Ameriku se stala určujícím dějinným zvratem. Změnila tehdy hranice světa a dnes je nazývána „poslední velkou válkou“. Ani sebelepší výcvik však nemohl spojenecké vojáky připravit na to, co je čekalo po vylodění v Normandii, na pláži s krycím jménem Omaha. Přestože byli naplněni odhodláním a vírou ve vítězství, jen málokdo z nich bitvu o tento malý kus francouzského pobřeží přežil. Z pohledu kapitána Johna Millera je zřejmé, že si uvědomuje nebezpečí, které na jeho jednotku čeká. Netuší však, že to není zdaleka ten nejtěžší úkol, který bude muset se svými vojáky splnit.
  • HBO, HBO HD; 22:10 – Veřejní nepřátelé - John Dillinger má v Americe podobnou pověst jako Václav Babinský u nás. Jeho život a dílo byly tak neuvěřitelné, že se staly živnou půdou pro spousty mýtů, které se na ně nabalily tak pevně, že pravdu od fikce už těžko někdo rozezná. Režisér Michael Mann (Nelítostný souboj, Miami Vice) se naštěstí místo hledání pravdy v kupce polopravd a legend soustředil na natočení drsného a živočišného kriminálního thrilleru svým specifickým rukopisem, který charakterizuje pečlivé budování postav a postupná gradace příběhu, který obvykle končívá v působivě natočeném dešti kulek.
  • Markíza, 2:25 – Monstrum - V útulném newyorském klubu probíhá párty na rozloučenou. Jejím aktérem je Rob, který se rozhodl dát sbohem městu přezdívanému Big Apple a odjet pracovat do Japonska. Zábava je v plném proudu, digitální kamera snímá rozjařené tváře Robových přátel, jenže pak vše razancí blesku přeruší výpadek proudu a zlověstný neidentifikovatelný zvuk, který se rozléhá nad městem. Dodávka elektřiny se sice po chvíli obnoví, ale úleva je jen dočasná. Zatímco televizní reportéři spekulují o zemětřesení nebo jiné přírodní katastrofě, nedaleký horizont ozařuje mohutná exploze, znovu doprovázená tím podivným zvukem připomínajícím kvílení nějakého pravěkého monstra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).