Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Válečník, Honba za diamantem a Arn

22. 9. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 - válečné drama Atentát - Filmová rekonstrukce příprav a uskutečnění atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha je pojímána v širších politických a historických souvislostech. Je třeba ocenit pečlivou realizaci, snahu o věrnost při předvedení dobových reálií, ale je zároveň nutno přijmout autorský výklad významu této tragické události, který se nevyhnul tendenčním zkreslením. Československé válečné drama (1964)
  • Nova Cinema, 20:00 – válečné romantické drama Arn - V roce 1150 se Arn narodil ve Švédsku jako syn jednoho z místních nejvlivnějších vůdců. Během svého dospívání na dvoře švédského velmože, pozná půvabnou Cecilii, do které se okamžitě zamiluje. Ona jeho city opětuje, a tak jejich láska nezůstane bez následků. Celie však byla rodiči zaslíbena někomu jinému. Žárlivost a boj o moc nakonec vedou k tomu, že je Cecilia odsouzena na dvacet let do kláštera a Arne poslán na dvacet let do Svaté země jako templářský rytíř. Švédsko-britské a dánsko-norské válečné romantické drama (2007)
  • Prima, 20:00 – akční komedie Rytíři ze Šanghaje - Poté, co v komedii Tenkrát na východě zkrotili Divoký západ, jsou Chon Wang (Jackie Chan) a Roy OBannon (Owen Wilson) zpět v akci. Tentokrát si vyřizují účty v prostředí civilizovaného Londýna. Když se Wangův odloučený otec stane obětí záhadné vraždy, vydávají se Wang a Roy v jeho stopách do Anglie s vidinou spravedlivé odplaty. Wangova sestra Lin (Fann Wong) má stejný nápad a při svém pátrání odhalí celosvětovou konspiraci, která má vyústit ve vyvraždění celé královské rodiny – téměř nikdo jí však nevěří. Americko-britská akční komedie (2003)
  • Prima love, 20:15 – dobrodružná komedie Honba za diamantem - Když je její sestra unesena lupiči hledajícími neocenitelný klenot v kolumbijské džungli, vlastní život spisovatelky románů (Kathleen Turner) se brzy dostane do nebezpečí. Rozhodne se sama proto na vlastní pěst zachránit svoji sestru a setkává se s příjemným dobrodruhem (Michael Douglas) který ji přesvědčí, aby spolu s ním bandity napálila. Americko-mexická dobrodružná komedie (1984)
  • ČT 2, 21:55 – sportovní drama Válečník - Dva bratry, kteří se kdysi rozešli ve zlém, svede do jednoho zápasnického ringu potřeba vyhrát nejvyšší finanční odměnu v historii MMA. Bývalý mariňák Tommy (Tom Hardy) a učitel fyziky na střední škole Brendan (Joel Edgerton), ve strhujícím příběhu dvou bratrů, kteří stanou proti sobě v kleci a možná najdou i něco víc, než jen peníze. Americké sportovní drama (2011)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).