Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Tipsport extraliga, Pařba v Bangkoku a Zánik samoty Berhof

7. 10. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 18:15 – HC Sparta Praha – HC VERVA Litvínov - Přímý přenos utkání Tipsport extraligy v ledním hokeji
  • CS Film, 20:00 – drama Zánik samoty Berhof - První poválečné léto, česko-polsko-německé pomezí. Lidé ze samoty Berhof se stanou zajatci vérvolfů, kteří odmítají připustit porážku Německa. Konflikt je zde pojat jako analýza mezní lidské situace a charakterů, v níž se osciluje mezi krajnostmi. Ústřední postavou vyprávění je jeptiška Salome, která do osamělého statku přináší všechno ostatní, jen ne očekávané milosrdenství. Jednoho z jejích protihráčů představuje československý poručík (v podání Milana Kňažka), jenž se s úpornou snahou pokouší o zajištění pořádku.
  • HBO, HBO HD; 20:00 – komedie Pařba v Bangkoku - Ve filmu „Pařba v Bangkoku“ jedou Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) a Doug (Justin Bartha) do exotického Thajska na Stuovu svatbu. Po nezapomenutelné rozlučce v Las Vegas nenechá Stu nic náhodě a naplánuje zcela bezpečnou, poklidnou pozdní snídani. Jenže ne všechno se vždy děje tak, jak se naplánuje. Co se stane ve Vegas, sice může zůstat ve Vegas, ale co se stane v Bangkoku, si nedokážete ani představit. Americká komedie (2011)
  • Film+, 22:15 – životopisné drama Romulus, můj otec - Australské drama v režii Richarda Roxburgha je adaptací vzpomínkové knihy Raimonda Gaita, jehož rodiče Romulus (Eric Bana) a Christina (Franka Potente), původem Němka, emigrovali z poválečné Jugoslávie do Austrálie. Píší se 60. léta, přistěhovalci třou bídu s nouzí, až se rodina konečně usadí kdesi na farmě v Maryborough. Všechno sice zdánlivě funguje, ale Christina, která pobyt v cizí zemi psychicky nezvládá, začne trpět depresemi. Nakonec od rodiny uteče s manželovým nejlepším přítelem (Russel Dykstra), odjíždí a zase se vrací, což malému Raimondovi (Kodi Smit-McPhee) působí bolest. Chlapec balancuje mezi city k hluboce morálnímu otci a duševně nemocné matce, zatímco osamělý Romulus se ze všech sil snaží ze syna, s nímž ho pojí velmi pevné pouto, vychovat řádného muže. Australské životopisné drama (2007)
  • Prima family, 22:15 – akční krimi thriller Kurýr - Profesionální kurýr je povolání jako každé jiné. Někdo chce někam něco přepravit, ale protože se mu zdají poštovní služby neadekvátní, raději svěří tento úkol profesionálovi, který jakoukoliv zásilku přebere s kamenným obličejem, naprosto diskrétně ji přepraví a od odběratele vyinkasuje dohodnutou sumu peněz. Přesně takhle si vydělává i Frank Martin (Jason Statham), který patří ve svém oboru mezi nejlepší z nejlepších. Drží se totiž jednoho zásadního pravidla – nikdy danou zásilku neotevírej. Jenže jednoho dne toto pravidlo poruší a v kufru automobilu nalezne svázanou mladou dívku. Tím si však podepsal ortel smrti, protože v jeho patách je mu rázem elitní jednotka zabijáků. Francouzsko-americký akční krimi thriller (2002)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).