Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Pěsti ve tmě, Tmavomodrý svět nebo Balada o Cablu Hogueovi

7. 5. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova Cinema, 13:05 – fantasy Hellboy – Akční dobrodružství o „Chlapci z pekla“, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů… (USA, 2004)

  • ČT1, 16:45 – sportovní drama Pěsti ve tmě – Píše se rok 1936, nervozní atmosféra z nacistické hrozby proniká i do sportu. Šampión v boxu Vilda Jakub se utká s Němcem Kurtem Schallerem. Nacisté jsou rozhodnutí použít v zájmu vítězství svého mistra i ty nejšpinavější prostředky. Vilda prohlédne jejich hru a soustředí se na přípravu životního utkání. Příběh graduje vítězstvím jedné ze dvou lásek, mezi nimiž se Vilda v napjatých okamžicích rozhoduje. (Československo, 1986)

  • ČT2, 20:00 – western Balada o Cablu Hogueovi – Píše se rok 1908. Západ se změnil. Jen prošedivělý hraničář Cable Hogue (Jason Robards) zůstává stejný. I když teď má jmění, které získal prodejem vody žíznivým poutníkům cestujícím pouští, čeká stále na svůj den. Jednoho dne se totiž pro vodu zastaví dva proradní bídáci, kteří před lety Hoguea oloupili a nechali v horké arizonské poušti umírat. (The Ballad of Cable Hogue, USA, 1970)

BRAND24

  • ČT1, 20:15 – válečné drama Tmavomodrý svět – Příběh o přátelství, hrdinství, obětech i láskách českých stíhačů ve službách RAF za 2. světové války. Divácky nejúspěšnější film roku 2001 oceněný čtyřmi Českými lvy. (Česko, Velká Británie, Německo, Dánsko, 2001)

  • Prima Max, 20:15 – dobrodružný Robin Hood: Král zbojníků – Rok 1194. Robin z Locksley unikne z maurského zajetí v Jeruzalémě a vrací se do Anglie. V Nottinghamu se dozvídá, že jeho otec byl zabit, protože se odmítl připojit k tažení šerifa z Nottinghamu proti králi Richardovi. Robin se svým přítelem Azeemem naleznou útočiště v Sherwoodském lese, který ovládají zbojníci. Robin se stává vůdcem bandy, která se denně rozrůstá o uprchlíky před šerifovou krutostí… (USA, 1991)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).