Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Motýl na rameni, Dokonalá vražda a Smrt černého krále

9. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT2, 20:00 – drama Motýl na rameni – Roland Fériaud (Lino Ventura) se vrací z dovolené u moře. Ubytuje se v malém hotelu, kde náhodou ve vedlejším pokoji nalézá bezvládné tělo. Krátce nato je unesen neznámými lidmi a převezen na stanici, kde je vyslechnut. Je mu ukázán malý cestovní kufřík, který nikdy neviděl. Celé vzniklé situaci nemůže stále porozumět. Francouzský film (1978).
  • Nova Cinema, 20:00 – romantický thriller Dokonalá vražda – Emily Bradford Taylorová, manželka bohatého finančníka Stevena Taylora, se zapletla s chudým malířem Davidem Shawem. Ten ale víc než po ní touží po jejích penězích. A tak se zrodil promyšlený zločin. Americký film (1998).
  • TV Barrandov, 20:15 – drama 12 podmínek k dědictví - Jason měl velmi jednoduchý vztah ke svému neuvěřitelně bohatému otci, Howardu „Redovi“ Stevensi. Nenáviděl ho. Žádné důvěrné rozhovory a vřelá obětí, jen cinkání spousty studených mincí. Takže Jason tak nějak předpokládal, že čtení otcovy závěti bude jen další peněžní transakcí, jenž mu umožní žít nerušeně dál hýřivým životem, na který byl zvyklý. Ale Red mu místo toho zanechal něco úplně jiného. Připravil pro něj plán, skutečnou zkoušku životem. A sice 12 úkolů, kterým Red říká „dárky“. Každý z nich Jasona svérázným způsobem zkouší a všechny dohromady ho změní navždy. Americký film (2006).
  • Prima love, 20:15 – komedie Něco jako komedie – Dospívající Craig se nechá dobrovolně zavřít do psychiatrické léčebny. Potřebuje si od všeho trochu odpočinout. Místo toho zde ale potká svérázného Bobbyho, se kterým se spřátelí, a novou lásku. Americký film (2010).
  • ČT1, 21:30 – krimi komedie Smrt černého krále – Praha třicátých let minulého století. Do nabité tramvaje nastupuje mladá hezká dívka. Rázem upoutá pozornost mládence, který nejen oceňuje dívčin půvab, ale hlavně se snaží nenápadně ukrást její kabelku. A tak se seznamujeme s jednou z hlavních postav filmu Smrt černého krále, s podvodníkem, kapsářem a vůbec podivnou existencí Josefem Kořínkem alias Pépim. Kromě něj je příběh zalidněn dalšími postavičkami z pražské periferie. Ve filmu pochopitelně nechybí ani rozšafný rada Vacátko a jeho nerozluční vyšetřovatelé Brůžek a Bouše. Český film (1971).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).