Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Milionový brouk, V kruhu koruny, Nevinnost a Hanussen

15. 3. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • TV Barrandov, 16:05 – akční komedie Milionový brouk – Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět – k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Italský film (1980).
  • ČT Sport, 16:15 – Mistrovství světa v biatlonu 2015 Finsko – Přímý přenos závodu mužů s hromadným startem na 15 km z finského Kontiolahti
  • ČT art, 20:20 – historické drama V kruhu koruny: Jindřich IV. (2.) – Historická hra Williama Shakespeara napsaná pravděpodobně mezi lety 1596 a 1599. Jedná se o třetí část tetralogie popisující vládu anglických králů Richarda II., Jindřicha IV. a Jindřicha V. Hra těsně navazuje na první díl Jindřicha IV. a soustředí se především na cestu prince Jindřicha (budoucího Jindřicha V.) na trůn a konečné zavržení přátelství s rytířem Janem Falstaffem. Na rozdíl od první části se ovšem příběhy prince Jindry a Falstaffa odvíjejí téměř úplně samostatně, obě postavy se setkávají pouze dvakrát a to ještě velice krátce. Značná část hry se soustředí na Falstaffův pokročilý věk a úvahy o blízkosti smrti. Britsko-americký film (2012).
  • ČT 1, 21:55 – české drama Nevinnost – Cesta z vrcholu na absolutní dno může být velmi rychlá. Někdy stačí jediná věta a všechno, co jste dosud budovali, se zhroutí jako domeček z karet. Uznávaný lékař, milovaný otec a manžel, čelí obvinění z velmi těžkého zločinu. Ze dne na den vyměnil dobrou adresu za celu ve vazební věznici, odkud se nevina prokazuje hodně těžko, zvlášť, když protistraně pomáhá člověk, který může být motivován osobní pomstou. Pravda prý nakonec vždycky zvítězí nad lží a nenávistí. Někdy ani to ale nemusí znamenat vítězství. Někdy je to jen přestávka před dalším, mnohem náročnějším zápasem. Zvlášť, když ve snaze zachránit se obětujete tajemství, která měla zůstat navždy skrytá, protože jsou pro vás i pro vaše okolí příliš nebezpečná. Český film režiséra Jana Hřebejka (2011).
  • ČT 2, 22:05 – historické drama Hanussen – V posledních dnech první světové války zjistí četař Klaus Schneider, že má dar silné empatie a svou sugescí dokáže ovlivňovat druhé lidi. Po uzavření míru se rozhodne, že hypnotické schopnosti využije k veřejnému vystupování. Zvolí si umělecké jméno Erik Jan Hanussen a vystupuje jako hypnotizér ve vlastním kabaretním pořadu. Sklízí obrovské úspěchy a brzy získává pověst výjimečné osobnosti. Zostřující se politické konflikty a běh dějin ale zapletou Hanussena do svých sítí. Když předpoví Hitlerovo volební vítězství, stává se proti své vůli nástrojem nacistické propagandy. Maďarsko-německo-rakouský film (1988).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).