Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Legenda jménem Queen, Tintinova dobrodružství a Strach nad městem

4. 9. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 10:25 – hororová komedie Addamsova rodina – Morticia a Gomez Addamsovi žijí spokojeně ve svém rozlehlém sídle s dvěma dětmi a věrným služebnictvem, které tvoří frankensteinovský hromotluk a uťatá ruka, zvaná Věc. Gomez se čas od času trápí roztržkou se svým starším bratrem Festerem, který před 25 lety odešel z domu. Gomez proto každoročně pořádá spiritistickou seanci, aby ztraceného sourozence kontaktoval. Zkorumpovaný Addamsův právník Tully se domluví s Abigail Cravenovou na ďábelském plánu, jak získat Gomezův majetek, včetně všech pokladů ukrytých v domě. (The Addams Family, USA, 1991)

  • Nova, 16:20 – rodinný film Páni kluci – Tři nerozluční kamarádi Tomáš, Jožka a tulák Hubert žijí v poklidném městečku Levín počátkem století. Tomáš žije u energické tety Apoleny a strýce Václava, kterým pořádně koření život. Jemu zase zatápí bratranec Štěpán, žalobník a zlomyslný kluk. Po pozdním příchodu a následném trestu před celou třídou se Tomáš rozhodne získat odměnu pro nejlepšího žáka. Začne od spolužáků za různé protislužby dostávat pochvalné lístečky, ale pořád jich má málo. Za pomoci Huberta vniknou s Jožkou do ředitelny, kde se lístečky zásobí… (Československo, 1975; hrají: Michal Dymek, Petr Voříšek, Petr Starý, Magda Reifová, Jitka Chalupníková)

  • ČT2, 20:00 – krimi Strach nad městem – Policejní komisař má velice nebezpečného protivníka – vraždícího maniaka, jehož oběťmi jsou hezké Pařížanky. Neznámý muž už několik týdnů pronásleduje telefonicky Noru Elmerovou a vytýká jí její amorální život. Mladá vdova je na pokraji nervového zhroucení. Nechala si dokonce změnit své staré telefonní číslo, neznámý se však opět přihlásil a oznamuje Noře svoji návštěvu. K smrti vyděšená žena volá na policii, ta ale zatím nic nepodnikne. Když po chvíli zazvoní u dveří zvonek, Nora nevydrží nervový šok a vrhne se z okna. (Peur sur la ville, Francie, Itálie, 1975; hrají: Jean-Paul Belmondo, Charles Denner, Adalberto Maria Merli)

BRAND24

  • Prima Max, 20:15 – rodinný animák Tintinova dobrodružství – Film inspirovaný oblíbenými příhodami knižního a komiksového hrdiny Tintina belgického autora, publikujícího pod pseudonymem Hergé, sleduje osudy výjimečně zvídavého mladého reportéra a jeho věrného psího společníka Filuty. Ti společně narazí na model lodi, který v sobě ukrývá nebezpečné tajemství. Tintin, který je nevědomky vtažen do samého středu několik set let staré záhady, se ocitá na mušce Ivana Ivanoviče Sacharina, ďábelského padoucha, který je přesvědčen, že Tintin ukradl vzácný poklad. (Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn, USA, Nový Zéland, 2011)

  • ČT art, 22:20 – Legenda jménem Queen – Koncert k poctě Freddieho Mercuryho z Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Účinkují: B. Basiková, J. Feriová, K. Střihavka, D. Kollár, J. Ledecký, M. Pavlíček a další. Hraje Český národní symfonický orchestr, dirigent J. Chalupecký. Provází M. Táborský. Video z Bohemian Rhapsody. (2001)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).