Hlavní navigace

Televizní tipy na neděli: Atentát, Gangy New Yorku, Králova přízeň a Komando

27. 5. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • HBO, HBO HD; 20:00 – film Láska a jiné závislosti - Jamie (Jake Gyllenhaal) se ve chvíli, kdy praštil s medicínou, stal profesionálním flákačem. Jedinou věcí, kterou umí, je balení holek. Tenhle talent vyžaduje slušné přesvědčovací schopnosti, a tak se Jamie nechá zlákat na práci reprezentanta velkého farmaceutického koncernu, jehož výrobky má vnucovat lékařům, aby je šířili dál, mezi své pacienty. Když čeká na audienci v jedné čekárně, uvidí JI, krásnou a smyslnou Maggii (Anne Hathaway). Domluvit si rande zabere Jamiemu pár minut, stejně dlouho trvá, než vzájemné romantické oťukávání skončí v posteli. Jako by Maggie měla na všechno málo času. Coby pacientka v první fázi Parkinsonovy choroby ho skutečně nemá nazbyt. Romantická komedie a drama (USA, 2010)
  • ČT 2, 20:30 – film Atentát - Český film Atentát natočil režisér Jiří Sequens jako pečlivou rekonstrukci událostí, díky nimž Spojenci a světová veřejnost uznali, že Československo s nacistickou okupací nesouhlasí a že jeho legitimní vládu tvoří exilový úřad prezidenta Edvarda Beneše. Provedení atentátu a následné události jsou ve filmu zachyceny věrně podle skutečnosti. Atentátníci ve filmu vystupují pod krycími jmény, která jim byla přidělena ve Velké Británii a na která zněly jejich falešné osobní doklady. Válečné historické drama (Československo, 1964)
  • Prima love, 20:20 – film Králova přízeň - Historický výpravný velkofilm Králova přízeň se odehrává na dvoře Jindřicha VIII. Zrada i milostné vztahy se odvíjejí na pozadí událostí, které odstartovaly anglickou reformaci. Strhující příběh plný lásky, touhy a intrik vypráví o vztahu dvou sester, Anny (Natalie Portman) a Mary (Scarlett Johansson) Boleynových, které bojují o přízeň krále (Eric Bana). Život mladičké Mary je lemován rozhodnutími jejího otce a strýce. Ve chvíli, kdy se král začne ohlížet po milence, mají Boleynovi v ohni hned dvě želízka. Jejich cestu vzhůru po společenském žebříčku nesmí nic ohrozit. V dobách, kdy o osudu žen rozhodovala rodina, Mary následovala pravidla a Anna se rozhodla vzepřít. Touží zvítězit nejen nad svou sestrou, ale i nad samotnou Kateřinou Aragonskou. Chce se stát královnou Anglie. Životopisné historické romantické drama (Velká Británie, 2008)
  • Nova Cinema, 22:10 – film Gangy New Yorku - Film Martina Scorseseho Gangy New Yorku se odehrává v 60. letech 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka – druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. Jejich domovem je čtvrť Five Points – jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Čtvrť plná bídy a zločinu, která se stala magnetem pro aktivity podsvětí. Historické krimi drama (USA, Itálie; 2002)
  • TV Joj, 23:00 – film Komando - Plukovník Matrix, bývalý velitel elitní bojové jednotky žije v ústraní, daleko od lidí. I tady je však objeven a napaden žoldáky exdiktátora Ariuse, kteří ho únosem jeho milované dcerky Jenny chtějí donutit ke spolupráci na zavraždění prezidenta jihoamerického státu Val Verde a svržení tamní demokratické vlády. Matrixovi se podaří uprchnout z letadla, kam je Ariusovými muži posazen, a okamžitě se vydá po stopách únosců. Pouští se do riskantní hry, neboť musí své dítě zachránit dřív než letadlo, v němž měl sedět, přistane. A to je necelých jedenáct hodin. Akční dobrodružný thriller (USA, 1985)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).