Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Život savců, Collateral, Jdi na to a Batman začíná

28. 11. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 2, 20:00 – dokument Život savců: Společenský žebříček – Opice, přesněji vyšší primáti, jsou společně s lidoopy naši nejbližší příbuzní. Vedou ze všech savců nejbohatší společenský život a značnou část svého času tráví budováním vzájemných vztahů a postupu na společenském žebříčku. Například Malpy kapucínské se podle fosilních nálezů velmi podobají prvním vyšším primátům. Představují, dalo by se říci, jakýsi prototyp celé skupiny. Dokument BBC (2009).
  • Dajto, 20:10 – krimi thriller Collateral – Pro Maxe (Jamie Foxx) už je jeho dvanáctiletá práce losangeleského taxikáře absolutní rutinou. Lidé přicházejí a odcházejí, jejich tváře, míhající se ve zpětném zrcátku, si pamatuje sotva do okamžiku, kdy za sebou zabouchnou dveře. Ale na klienta z dnešní noci, nájemného zabijáka Vincenta (Tom Cruise), jen tak nezapomene. Vlivný drogový kartel se má objevit před federálním soudem a tak je třeba eliminovat pět korunních svědků. Americký krimi thriller (2004).
  • ČT art, 20:25 – dokument Václav Bělohradský: Nikdo neposlouchá - Pokus o portrét jednoho z nejvýznamnějších českých myslitelů naší doby – filozofa, sociologa a esejisty Václava Bělohradského. Režisér dokumentu Robert Sedláček pojal tuto příležitost jako zamyšlení nad současnou situací člověka v politických, mediálních, univerzitních, společenských a osobních souvislostech. Václav Bělohradský k natáčení svolil po více než ročním vyjednávání. Film je tedy vlastně záznamem setkávání proslulého filozofa s mladým režisérem v různých místech střední Evropy. Český dokument (2004).
  • Smíchov, 20:50 – komedie Jdi na to – Dva týpkové mají různé životní osudy, než je náhoda svede dohromady. Rosco Frazer a Doug O'Riordan spolu zažijí pár zvláštních situací, když jsou nejprve považováni za zločince, posléze ovšem za super-tajné špióny a do rukou se jim dostane milión dolarů v hotovosti. Jako agenti Steinberg a Mason bojují proti organizaci šíleného gangstera K1, který má plán na ovládnutí země tak, že z lidskeho vědomí smaže čísla. Italsko-americká komedie (1983).
  • Fanda, 21:00 – akční film Batman začíná - Zklamaný dědic továren Bruce Wayne cestuje po světě a hledá způsob, jakým by bojoval s nespravedlností a jak by se zbavil fobie z netopýrů. Po čase se vrací zpět do Gotham City a vzápětí vypouští do světa své druhé já, maskovaného bojovníka Batmana, který používá svoji sílu, inteligenci a řadu svých technických vymožeností k boji proti zlověstným silám, které ohrožují město… Americký akční film (2005).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).