Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Zabil jsem Einsteina, pánové…, Freud nebo Rychlejší

14. 12. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem. 

  • Prima Max, 20:00 – sci-fi komedie Zabil jsem Einsteina, pánové… – Děj se odehrává střídavě v Americe někdy na přelomu druhého a třetího tisíciletí a v Praze roku 1911. Je založen na myšlence, zda a do jaké míry by předčasná smrt zakladatele moderní fyziky Alberta Einsteina ovlivnila vývoj života na naší planetě. (Československo, 1969)

  • ČT art, 20:20 – životopisné drama Freud – Vídeňský psycholog Sigmund Freud bývá nazýván otcem psychoanalýzy. Jeho osobnost se stala předmětem mnoha uměleckých zpracování. Z filmů, v nichž vystupuje, je nejznámější právě Freud amerického režiséra Johna Hustona. Jeho děj se odehrává v průběhu pěti let od 1885 do 1890. (USA, 1962)

  • ČT 2, 22:00 – komedie Faunovo velmi pozdní odpoledne – Příběh natočený na motivy povídky Jiřího Brdečky zachycuje výjevy ze života stárnoucího elegána a svůdce mladých dívek, který ze strachu před stářím a smrtí se zoufale snaží urvat, co se ještě dá. (Československo, 1983)

BRAND24

  • Prima Max, 22:10 – komediální drama Světák – Zdá se, že hollywoodský agent Jack Giamoro má vše: úspěšnou kariéru, peníze, krásnou manželku. Jeho perfektní život se ale začíná hroutit. Zjistí, že ho žena podvádí s jeho nejlepším klientem a deník, obsahující tajemství, která by mohla zruinovat jeho osobní život i kariéru, padne do rukou ambiciózní novinářky. Jack musí začít bojovat, aby neztratil vše, co dosud získal. (Man About Town, USA, 2006)

  • Nova, 22:15 – thriller Rychlejší – Po deseti letech ve vězení má jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem úkolů v ruce, konečně se vydává za svým cílem. Na stopě mu ale jsou další dva muži – policejní veterán a mladý egocentrický zabiják. (Faster, USA, 2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).