Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Páni kluci, Kdo chce zabít Jessii? nebo Láska je láska

28. 9. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: ČT
UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní den před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v rámci naší pravidelné rubriky.

Každý den nabízíme výběr několika zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, učiňte tak prosím v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 9:55 – rodinný film Páni kluci – Tři nerozluční kamarádi Tomáš, Jožka a tulák Hubert žijí v poklidném městečku Levín počátkem století. Tomáš žije u energické tety a strýce, kterým pořádně koření život. Jemu zase zatápí bratranec žalobník a zlomyslný kluk. Po pozdním příchodu a následném trestu před celou třídou se Tomáš rozhodne získat odměnu pro nejlepšího žáka. Začne od spolužáků za různé protislužby dostávat pochvalné lístečky, ale pořád jich má málo. A tak vnikne do ředitelny… (Československo, 1975)

  • Nova Cinema, 16:00 – komedie Kdo chce zabít Jessii? – Komiksy se sice u nás ani v osvícených 60. letech neuváděly, ale filmaři aspoň měli povoleno je parodovat. A diváci se skvěle bavili, i když původní předlohy neznali. Podnikavé paní docentce a jejímu muži (a posléze i krávě průzkumnici) se totiž zhmotní sny a jejich hrdinové vstoupí do našeho běžného světa. (Československo, 1966)

  • Prima Max, 20:00 – komedie Křtiny – Hlavní postavou víkendového dobrodružství plného zmatků, omylů a překvapení je technický náměstek kartografického ústavu. Usedlý padesátník, odborník na slovo vzatý a slušný člověk, jehož neprůbojné povaze však chybí potřebná ctižádost. Naštěstí i on má svého anděla strážného v podobě své energické sekretářky. Ta totiž nemíní čekat, až podnikového ředitele odcházejícího do důchodu nahradí jako odborník sice neschopný, ovšem zdatně podlézavý náměstek. (Československo, 1981)

BRAND24

  • ČT1, 20:55 – komediální drama Láska je láska – Eliška Balzerová a Petr Nárožný v divácky úspěšném koprodukčním komediálním filmu o lidech, kteří přes nepříznivý osud touží po pravdivém a láskou naplněném životě. (Česko, 2012)

  • ČT art, 21:45 – komedie Poslední leč – Bolek Polívka a Jiří Pecha v kouzelné hře dvou starých přátel na štěstí. Filmový přepis úspěšného představení Divadla na provázku. (Československo, 1981)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).