Hlavní navigace

Čtvrteční TV tipy: Poslední šance pro tygra, Kmotr III, 127 hodin a Vetřelec: Vzkříšení

20. 6. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • CS Film, 20:00 – drama Kentauři (1) – První část dvoudílného dramatického filmu o posledních dnech chilského prezidenta Allenda. Vznikl na základě autentických dokumentů a znalostí, které režisér získal při pobytu v Chile těsně před pučem… Rusko-česko-maďarské drama (1978).
  • ČT 2, 20:00 – dokument Poslední šance pro tygra (1/2) – Je možné, že by se příroda zmýlila? Kde se vzal tygr v zemi lvů 12.000 kilometrů od své domoviny? Nacházíme se v srdci Jižní Afriky a mluvíme o jedné z nejvzácnějších šelem na světě. V současné době nikdo nemůže s jistotou říct, zda v boji o přežití zvítězí, nebo nenávratně zmizí. Tygr se vydal na dlouhou pouť díky Li Čchuan, která se narodila v Číně a po studiích ve Spojených státech se rozhodla dát svému životu nový smysl. Francouzský dokument (2011).
  • Fanda, 20:20 – krimifilm Kmotr III (2/2) – Michael Corleone předává celou svou moc svému ctižádostivému synovcovi Vincentovi, který se tím stává novým Donem Corleone. Násilí však z vlastního života nelze jen tak jednoduše vymazat a je jen otázkou času, kdy minulost začne promlouvat do přítomnosti… Závěrečná část nejslavnější mafiánské ságy. Americký krimifilm (1990).
  • Joj, 21:40 – drama 127 hodin – Jedné páteční noci v dubnu 2003 se 26-letý Aron Ralston vydal do Utahu, aby zde strávil víkend lezením po odlehlých skalách národního parku Canyonlands. O šest dnů později se znenadání zjevil v civilizaci, bohatší o neuvěřitelný příběh a chudší o pravou ruku. Ralston (James Franco) přežil 127 trýznivých hodin v divočině s rukou přiskřípnutou ohromným kamenem, s malým množstvím jídla a jen několika kapkami vody. Americko-britské drama (2010).
  • Prima Cool, 21:55 – sci-fi thriller Vetřelec: Vzkříšení - Ellen Riplyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“… Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Riplyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Riplyová i paměť. Americký sci-fi film (1997).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).