Hlavní navigace

Televizní tipy na čtvrtek: Evropská liga, Batman a Drahocenný život

16. 2. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
16. 2. 2012

UVNITŘ VIDEO Pokud se chystáte dnešní večer strávit před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů. Každý den v poledne vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 4, 19:00 – Evropská liga UEFA - přímý přenos utkání evropské fotbalové soutěže: FC Viktoria Plzeň – FC Schalke 04, po jeho skončení následuje ve 21:05 duel FC Porto – Manchester City
  • Nova Cinema, 20:00 – film Batman – Velkoměsto Gotham City je sužováno gangstery, které vede kyselinou děsivě znetvořený Joker. Policie se zdá být bezmocná. Mnohem větší respekt mezi zločinci budí maskovaný netopýří muž – Batman – objevující se vždy tam, kde je páchána nějaká nepravost. Reportérka Vicki Valeová, píšící o Batmanových kouscích, se seznámí s plachým milionářem Brucem Waynem a stráví s ním opojnou noc. Joker se snaží Vicki unést, ale dívka je v poslední chvíli zachráněna Batmanem. Novinářka začíná tušit pravdu. Wayne a Batman jsou jedna osoba. Krimi thriller (USA, Velká Británie; 1989)
  • MGM, 21:55 – film Poslední tango v Paříži - Poslední tango v Paříži je doposud nejodvážnější a nejucelenější Bertolucciho dílo, mladistvé a zároveň vyspělé, překvapivé vnitřní zralostí a formální vytříbeností, přitom matoucí rejstříkem myšlenkových motivů. Ne všechny jsou možná rovnoměrně zdůrazněny, některé jsou pouze naznačeny, jenom se tu o ně zavadí, do značné míry jde o otevřený film a přitom hádankovitý, prodchnutý četnými literárními i filmovými narážkami a zároveň prostoupený a podpíraný nápory bytostné autentičnosti, naléhavou připomínkou smrti, doprovázenou ideologickým odhalováním buržoasie a jejích mýtů. Romantické drama (Itálie, Francie; 1972)
  • HBO, HBO HD; 22:05 – dokument Drahocenný život - Čtyřměsíční palestinský chlapec Mohammad Abu Mustaffa se narodil bez vyvinutého imunitního systému. Pokud mu neprovedou transplantaci kostní dřeně, zemře. Tuto proceduru lze však uskutečnit pouze v izraelské nemocnici. Zoufalou snahu o záchranu Mohammadova života vede izraelská novinářka Shlomi Eldar, jež dokumentuje tento emotivní příběh. Izraelští i palestinští lékaři odložili v zájmu chlapcova života své spory. Tento snímek vypráví o boji izraelského pediatra a palestinské matky, kteří se snaží vyléčit miminko, jež trpí nevyléčitelnou genetickou nemocí. Dokumentární drama (USA, Izrael; 2010)
  • TV Barrandov, 22:25 – film Město duchů – Americká romantická komedie vypráví o mrzutém manhattanském zubaři Bertramu Pincusovi (Ricky Gervais), který podstoupí operaci, při níž nečekaně zemře, ale za pár minut znovu ožije. Poté zjistí, že má schopnost, o kterou rozhodně nestál – vidí duchy a může s nimi komunikovat. A co je ještě horší, duchové po něm neustále něco chtějí. Navíc ho jeden z nich, někdejší byznysmen Frank Herlihy (Greg Kinnear), zatáhne do intriky, týkající se jeho ženy Gwen (Téa Leoni). Romantická fantasy komedie (USA, 2008)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).