Hlavní navigace

Televizní tipy na Boží hod: Tři veteráni, Šťastný smolař, V peřině a Pátý element

25. 12. 2012
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA Také na 1. svátek vánoční jsme pro vás připravili výběr deseti zajímavých pořadů na volně šířených českých televizích, které by vám rozhodně neměly uniknout

Ani na Boží hod vás nenecháme bez programových tipů. Vánoční nabídku jsme oproti pravidelným denním aktualitám rozšířili na dvojnásobek, tedy deset pořadů. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod tímto článkem.

  • Nova, 16:45 – česká komedie Tři veteráni – Váleční vysloužilci Pankrác, Bimbác a Servác si neváží kouzelných darů od dobrosrdečných skřítků, a dokonce je o ně připraví proradná princezna Bosana, její otec král a povedený ministr. Nezbývá než se polepšit a vymyslet lest, jak je získat zpět… Česká komediální pohádka (1983).
  • ČT 1, 17:30 – česká komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku – Mimořádně podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou, ale ta se po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!“ stěžuje si Vašek. A sám se snaží mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka sehnat. Česká komedie (1977).
  • Nova Cinema, 17:35 – česká komedie … a zase ta Lucie! – Dny, než půjde malá Lucie poprvé do školy, ubíhají pomalu. Čekání se jí snaží zpříjemnit dva panáčci z formely Ferda a Ferda. Někdy dojde i k nečekaným vylomeninám. Česko-německá komedie (1984).
  • ČT 1, 20:00 – premiéra pohádky Šťastný smolař – Své štěstí najde i ten největší smolař. Poznejte ho spolu se statečným kominíkem Filipem, krásnou Haničkou a popleteným panem Kdokoliv na cestě plné nečekaných dobrodružství. Pohádku podle námětu Matěje Mináče a scénáře Marka Epsteina režíroval Jiří Strach (2012).
  • Fanda, 20:05 – sci-fi film Pátý element – Děj se točí okolo zla, které každých pět tisíc let hrozí zničit Zemi. Ve vzdálené budoucnosti (patřičně barevné) se tomu lidstvo snaží zabránit pomocí kamenů, reprezentujících čtyři elementy: vodu, vzduch, zemi a oheň. Pátým elementem je dívka Leelou, která spadne do taxíku Corbena Dallase. K jejich týmu, zachraňujícímu svět, se brzy připojuje roztržitý kněz a výstřední černošský moderátor. Zlu ovšem také přibývá spojenec: padoušský magnát Zorg. Americko-francouzský sci-fi film (1997).
  • Nova, 20:20 – český muzikál V peřině – Hodná babička a maminka mají v malém městě čistírnu, ve které zbavují peřiny zlých snů. Pomáhá jim v tom přístroj sestrojený dědečkem, který to ošklivé ze snů posílá do sklepení. Pak se jednoho dne dědeček ztratí a ve městě se současně objeví zlá vykladačka snů, kterou dědečkův vynález připravil o práci. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celou rodinu z čistírny čeká veliké dobrodružství. Český muzikál (2011).
  • TV Barrandov, 21:15 – česká komedie Ducháček to zařídí – Pan Ducháček vede svérázným, leč naprosto oddaným způsobem advokátní kancelář JUDr. Fauknera. Kancelář spravuje finanční záležitosti rodiny Rispaldiců. Členové rodiny se ke svému advokátovi Fauknerovi chovají povýšeně, kromě dcery Julie, která ho tajně miluje. Nikdo kromě Ducháčka neví, že rozhazovačná rodina nemá už žádné peníze a že ji dotuje JUDr. Faukner, neboť rovněž tajně miluje Julii. Česká komedie (1938).
  • ČT 2, 21:35 – romantická komedie Prázdniny v Římě – Romantická komedie s A. Hepburn a G. Peckem v hlavních rolích. Prázdniny v Římě byly nominovány na 10 Oscarů a Audrey Hepburn získala Oscara za svou roli novodobé princezny, která se vzepřela svým panovnickým povinnostem a díky americkému novináři (G. Peck) poznala Řím jako obyčejná mladá dívka. Americko-italská romantická komedie (1953).
  • Prima family, 21:50 – romantický film Pretty Woman – Bohatý úspěšný podnikatel Edward se setkává s krásnou prostitutkou Vivien. Záhy mezi nimi vzniká vztah, který nejen promění jejich životní názory, ale posléze přeroste ve vzájemnou náklonnost a lásku. Americký romantický film (1990).
  • CS Film, 22:15 – český horor Valerie a týden divů – Dospívající Valerie žije osaměle ve starobylém domě. Přísná babička úzkostlivě tají záhadu jejího původu. Zvídavost přivádí nevinnou dívku do samého středu podivuhodných událostí a do nebezpečí, které jí hrozí od tchořího upíra… „Černý“ román básníka Vítězslava Nezvala natočil režisér Jaromil Jireš v úzké spolupráci s výtvarnicí Ester Krumbachovou, její osobitý smysl pro hýřivě nápaditou dekorativnost zde má dostatek prostoru. Český horor (1970).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).