Hlavní navigace

Televize Public jedná o vstupu zahraničního investora

22. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 1. 2010

Se zahraničním investorem, který by se měl nejprve podílet na programu a poté by vstoupil přímo do licencované společnosti Totalpress, jedná česká lifestylová televize Public. Serveru DigiZone.cz to potvrdila její výkonná ředitelka Renata Pešková. Není to tak, že bychom bez investora nemohli dál vysílat, ale určitá jednání probíhají. Pokud se dohodneme, bude to pro Public určité plus, pokud ne, nic se nestane, uvedla Pešková.

ČTĚTE TAKÉ: Televize Public teď ze všeho nejvíc připomíná Top TV. A co dál?

Televize Public se podle své ředitelky nebojí, že by bez investora neutáhla financování rozšiřujícího se pokrytí v zemském digitálním vysílání. Jenom letos jí stoupne měsíční poplatek za šíření signálu přes zemské digitální vysílače z 2,9 milionu korun v lednu na 4,5 milionu korun v prosinci, a cena poroste i v následujících letech.

BRAND24

Pešková se podle svých slov neobává ani toho, že by jednání se zahraničním investorem, kterého nechtěla prozradit, zkrachovala na skutečnosti, že Public nevlastní licenci pro zemské digitální televizní vysílání a v multiplexu 3 vysílá pouze jako program převzatý z kabelu a satelitu. V úplně stejné pozici bylo a je Óčko, jehož ředitel Jiří Balvín několikrát prohlásil, že tuto licenci k ničemu nepotřebuje, vysvětlila Pešková.

V zemských digitálních sítích totiž podle zákona mohou vysílat televize, které nemají licenci DVB-T, ale pokud by se přihlásil dostatečný počet subjektů s touto licencí, musel by jim Public uvolnit programovou pozici. To však podle Peškové zjevně nehrozí. Dlouhodobě převyšuje nabídka nad poptávkou, komentovala stav zaplněnosti zemských digitálních sítí 3 a 4 televizními programy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).