Hlavní navigace

Televize Pětka má přejít pod novou firmu TV 5 Plus, oddělí se od TV Metropol

18. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Do nové firmy má podle serveru MediaGuru.cz přejít deset zaměstnanců Pětky, včetně generálního ředitele Marka Vítka či výkonného ředitele Pavla Attela

Zábavná televize Pětka a regionální TV Metropol se rozdělí do dvou různých firem. Pětka má podle serveru MediaGuru.cz přejít pod nově vznikající společnost TV 5 Plus, do které nastoupí deset zaměstnanců této televize včetně generálního ředitele TV Pětka Marka Vítka, výkonného ředitele Pavla Attela a šéfka obchodu Pavla Jamného. Pražská TV Metropol zůstane pod hlavičkou společnosti Metropol TV, která je zatím nadále držetelem vysílacích licencí obou stanic, značky TV Metropol a internetové domény www.metropol.cz.

K TÉMATU: Marek Vítek, Jiří Němeček ani Pavel Attel už nefigurují ve firmě, co provozuje Pětku

MediaGuru.cz se odvolává na projekt společnosti Metropol TV určený pro její věřitele. Jediným společníkem nově vzniklé společnosti TV 5 Plus má být firma Metropol Production, která je rovněž stoprocentním vlastníkem společnosti Metropol TV. Obě televize tak sice zůstanou v rámci jedné vlastnické struktury, ale kdykoli mohou být samostatně prodány dalšímu majiteli. Metropol TV ale ještě zřejmě musí zažádat Radu pro vysílání o možnost převodu vysílací licence Pětky na firmu TV 5 Plus.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Chci koupit Pětku a TV Metropol, potvrdil majitel Barrandova Jaromír Soukup

Už začátkem ledna vymazal obchodní rejstřík ze statutárních orgánů společnosti Metropol TV a Metropol Production členy managementu Pětky, včetně generálního ředitele Marka Vítka. Zájem o koupi obou televizí projevilo vydavatelství Empresa Media podnikatele Jaromíra Soukupa, které loni na podzim převzalo televizi Barrandov. Pětka a TV Metropol se dostaly do potíží poté, co stát obstavil veškerý majetek jejich investorovi Luboši Měkotovi kvůli kauze Mostecká uhelná.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).