Hlavní navigace

Teleko upravilo nabídku digitálního rozhlasu DAB. Objevil se v něm Radiožurnál

1. 10. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V současné době jsou v rozhlasovém multiplexu společnosti Teleko šířeny mimo jiné všechny celoplošné okruhy Českého rozhlasu z VKV, tematické stanice ČRo a tematické stanice italské RTL.

Mírnou úpravu své programové nabídky provedla k 1. říjnu společnost Teleko, která je prozatím jako jediná v České republice provozovatelem digitálního rozhlasového vysílání DAB a DAB+. Z rozhlasového multiplexu v Praze, Brně, ve východních Čechách, v Příbrami a na severu Moravy bylo vyřazeno středočeské vysílání Českého rozhlasu (okruh Region) a nově se zde objevil ČRo 1 – Radiožurnál. O změně informoval ředitel společnosti Tomáš Řapek.

ČTĚTE TAKÉ: Digitální rozhlas je možné zachytit už i z východočeské Černé hory

Změna programové nabídky je v tomto směru poměrně logickým krokem. Středočeské vysílání Českého rozhlasu nedokáže diváky v ostatních částech Čech a také na Moravě oslovit, Radiožurnál je naopak nejposlouchanější stanicí veřejnoprávního média a přináší aktuální zpravodajství 24 hodin denně, navíc prokládané vlastní publicistikou a reportážemi. Informace této stanice jsou zaměřeny nejen na dění v České republice, ale po celém světě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).