Hlavní navigace

Teleko upravilo datové toky dvou stanic digitálního rozhlasu DAB+

21. 11. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 11. 2011

Společnost Teleko, která v Příbrami, Praze, Brně a na Ostravsku provozuje vysílání digitálního rozhlasu DAB a DAB+, provedla úpravu, respektive přerozdělení datového toku u dvou stanic. Server DigiZone.cz na to v diskusi upozornil jeho čtenář s přezdívkou José Brtník. Změna je zanesena také na webových stránkách provozovatele digitálního multiplexu, společnost o ní ovšem aktivně neinformovala.

ČTĚTE TAKÉ: Radiokomunikace chtějí otestovat digitální rozhlas ve III. TV pásmu

RTL 102,5 už nemá 72kbit/s, ale jen 64 kbits/s a Radio Vaticana nemá 56kbits/s, ale už 64kbits/s, tedy 8kbit/s RTL vzali a Vaticana přidělili, upozornil Brtník. Kvalita ostatních rozhlasových stanic zůstala beze změny. Pokud se některému z majitelů DAB přijímačů stalo, že mu rozhlasový multiplex přestal hrát, bude ho nutné znovu proladit. Všechny stanice šíří Teleko v rámci standardu DAB+ s výjimkou okruhů Český rozhlas Dvojka a Wave. Ty jsou v kódování DAB (MPEG-2) a datovou rychlostí 128 kbps.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).