Hlavní navigace

Technický šéf Zýka dalším členem vedení Českého rozhlasu ve vysílací unii EBU

25. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Český rozhlas opět potvrdil, že patří mezi respektované členy Evropské vysílací unie a že je pro vyspělé mediální domy západní Evropy strategickým partnerem,“ uvedl šéf média Peter Duhan.

Technický ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka se stal dalším členem vrcholného managementu veřejnoprávního média, který usedne v jednom z orgánů Evropské vysílací unie (EBU). Zýka bude konkrétně jedním z členů Operations Council EBU, což je poradní orgán Výkonné rady EBU. Od května letošního roku je členem Rozhlasového výboru EBU opětovně zvolen náměstek generálního ředitele pro program a vysílání René Zavoral. V rámci vysílací unie se daří i České televizi. Její generální ředitel Petr Dvořák je jedním z jedenácti členů výkonného výboru, programový šéf Milan Fridrich pak jedním z viceprezidentů výboru pro strategický rozvoj televizních služeb (Eurovision TV Commitee).

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Programový šéf ČRo Zavoral zůstane ve výboru vysílací unie EBU, obhájil pozici

Český rozhlas opět potvrdil, že patří mezi respektované členy Evropské vysílací unie a že je pro vyspělé mediální domy západní Evropy strategickým partnerem. V orgánech EBU, které se týkají rozhlasového vysílání, máme zhruba desítku našich pracovníků. V rámci rozhlasové sekce EBU patříme k těm nejaktivnějším členům, uvedl generální ředitel Peter Duhan. Operations Council připravuje podklady ke strategickým projektům EBU, a to zejména z pohledu obchodních strategií, jednání s klíčovými partnery z komerční sféry na evropské úrovni a posuzování obchodního, marketingového a technologického rozvoje veřejnoprávního vysílání v Evropě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).