Hlavní navigace

Technické anomálie v nabídkách UPC a freeSAT po vyřazení Novy Sport

1. 4. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO A FOTO – Na pozici Novy Cinema HD v nabídce kabelové televize UPC byl přibližně dvě hodiny šířen pouze monoskop, černobílá šachovnice doplněná pískáním.

K zajímavým technickým anomáliím dochází v těchto hodinách v nabídkách kabelové televize UPC Česká republicesatelitní televize freeSAT od společnosti UPC DTH, které nastaly přesně ve chvíli, kdy z nabídky první zmíněné společnosti došlo k vyřazení kanálu Nova Sport, a to jak v SD, tak i HD rozlišení a následným nahrazením stanicemi Slovak Sport. Například satelitní televize freeSAT sice Novu Sport do nabídky po krátké odmlce vrátila, avšak bez symbolu HD. Provozovatel služby navíc v současné době řeší technické problémy – obraz se neustále zasekává a rozpadá se do kostiček. Tento jev připomíná malbu štětcem.

K TÉMATU: Kabelová televize UPC vyřadila Novu Sport, nahradí ji Slovak Sportem

Redakce serveru DigiZone.cz se dále přesvědčila, že v nabídce digitální kabelové televize UPC se v průběhu odpoledne objevil na programové pozici Novy Cinema HD nejprve monoskop (černobílá šachovnice) a místo Fandy HD se pak na jeho pozici objevila pouze SD verze. Dočasně tak byla tato stanice v SD kvalitě v nabídce služby dvakrát. Ani v současné době není možné říci, že se vše vrátilo do normálu. Na pozici Novy Cinema HD byla v době psaní této zprávy šířena pouze SD verze stanice, navíc ve špatném obrazovém formátu. To samé v podstatě platilo i pro původně HD verzi Fandy.

Minimálně dvě hodiny se na pozici po Nově Cinema vysílal monoskop
Autor: Lukáš Polák, DigiZone.cz

Minimálně dvě hodiny se na pozici po Nově Cinema vysílal monoskop

ČTĚTE TAKÉ: Marek Kindernay opouští Novu Sport, odchází z ní po dvanácti letech

BRAND24

Během odpoledne byla z nabídky vyřazena také Nova HD a na její pozici byla šířena pouze Nova ve standardní kvalitě. Po několika minutách se však program do nabídky opět vrátil. Zákazníci tak mají nyní k dispozici tyto kanály mediální skupiny Nova: Nova, Nova HD, Nova Cinema, Fanda, SmíchovTelka. Zákazník operátora může být na první pohled zmaten, protože se mu u HD kanálů na informační liště zobrazuje symbol vysokého rozlišení, ale i laik by měl poznat, že se jedná o standardní kvalitu obrazu. Technické problémy trvaly v době psaní této zprávy, tedy před 19. hodinou, přibližně čtyři hodiny.

Vyjádření Novy ani UPC se serveru DigiZone.cz zatím získat nepodařilo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).