Hlavní navigace

Taneční stanice pure fm odstartovala v bavorském DAB, s měsíčním zpožděním

13. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rozhlasový multiplex v Mnichově patří k jednomu z nejzajímavějších v sousedním Německu vůbec, protože nabízí pestrou programovou nabídku pro všechny majitele DAB přijímačů.

S měsíčním zpožděním oproti původnímu plánu odstartovala o uplynulém víkendu v sousedním Bavorsku taneční rozhlasová stanice pure fm. Jak již server DigiZone.cz dříve své čtenáře informoval, stanice se měla objevit v DAB multiplexech v Mnichově, Ingolstadtu a Augsburgu už 1. dubna, později byl tento termín ze strany provozovatele posunut na 1. květen. Ani toto datum se ale nakonec nepodařilo splnit díky problémům při distribuci signálu, na které nedávno upozornil server Radio-wird-dgital. Oficiálním termínem startu byl tak definitivně zvolen 11. květen.

K TÉMATU: Taneční stanice pure fm z Berlína začne vysílat v bavorských DAB multiplexech

BRAND24

Fakt, že stanice odstartovala v bavorském DAB, je zajímavá zejména pro čtenáře nacházející se v příhraničí s našimi západními sousedy. Reálné je zachycení signálu především v západních Čechách, vyloučené ale není ani na jihu republiky. Jde přitom o příjem právě z lokality München – Olympiaturm na kanálu 11C. Pozdním startem v DAB multiplexech v Bavorsku se pure fm dostala do poměrně nepříjemné situace. Nejen, že nesplnila termín, který dala posluchačům, ale navíc musela řešit s inzerenty, že se k cílovým zákazníkům nedostanou zadané reklamní spoty.

Kompletní programová nabídka v multiplexu na kanálu 11C je k vidění zde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).