Hlavní navigace

Také ČT na poslední chvíli radí domažlickým, jak nepřijít o televizi

31. 8. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
31. 8. 2007

Základní sumář rad, jak si počínat při přechodu na zemské digitální vysílání a řešit případné problémy s laděním set-top-boxu, vydala pro diváky na Domažlicku také veřejnoprávní Česká televize. Její programy ČT 1 a ČT 2 dnes o půlnoci ukončí analogové vysílání z Vraního vrchu u Domažlic a diváci odkázaní na tento vysílač je poté naladí už jen digitálně.

DOKUMENT: Rady České televize divákům na Domažlicku (DOC, 448kB)

ČT v materiálu opět upozorňuje na varovný piktogram, který divákům prozradí, že skutečně přijímají analogový signál z vysílače, který se bude vypínat. Ne všichni diváci na Domažlicku přijímají signál z Vraního vrchu. Někteří mají antény nasměrované na Plzeň – Krašov. Tito lidé na programech ČT 1 a ČT 2 nevidí v pravém spodním rohu žádný speciální symbol. Vypnutí analogového pozemního vysílání z Vraního vrchu se jich vůbec netýká, signál budou nadále přijímat jako dosud, uvádí ČT.

Tipy C

Kromě možnosti zemského digitálního příjmu televize ČT upozorňuje i na alternativní digitální platformy: kabelovou a satelitní televizi. Divákům, kteří si koupili set-top-box pro příjem zemské digitální televize, ale nepodařilo se jim ji naladit, ČT radí, aby ověřili, zda je v místě bydliště skutečně dostupný signál z Vraního vrchu, případně konzultovali na infolince Radiokomunikací 844 900 001.

Za nejčastější problém při ladění set-top-boxu ČT považuje špatné anténní systémy. Anténa, na níž dlouhodobě nebyla prováděna údržba, může být zkorodovaná, jinak poškozená, může mít nevyhovující kabel, může být zapojena do nevhodného zesilovače nebo rozbočovače a podobně, a v tom případě je nutné, aby divák využil služeb odborné servisní firmy, která mu anténní systém zreviduje, upozorňuje mluvčí ČT Martin Krafl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).