Hlavní navigace

T-Mobile je ochotný začít s mobilní televizí co nejdříve

14. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
14. 3. 2008

Pokud dojde ze strany Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) k brzkému zorganizování tendru na provozování sítě mobilní televize (DVB-H), T-Mobile je ochotný začít se spuštěním komerčního provozu co nejdříve. Pokud se tak stane do poloviny roku a budeme v tendru úspěšní, je tu šance začít s mobilní televizí koncem roku, pravděpodobnější je ale začátek roku příštího, řekl v rozhovoru pro Lidové noviny generální ředitel tohoto mobilního operátora Roland Mahler.

ČTĚTE TAKÉ: Mobilní televize svede operátory do společné sítě

T-Mobile by však chtěl spojit síly při rozjezdu DVB-H s konkurenčními operátory Vodafone a Telefónica O2. Ti by vysílali v jedné společné digitální síti, do níž by převážně zařadili už existující televize. V první fázi by v televizi bylo 15 až 22 programů, později až 40. Kmitočty pro mobilní televizi by mohly být volné ještě letos, v závislosti na uvolňování analogových kmitočtů při přechodu na pozemní digitální televizi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).