Hlavní navigace

T-Mobile: DVB-H vysílání nemá v Německu šanci na úspěch

11. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
11. 6. 2008

Mobilní operátor T-Mobile tvrdí, že televizní vysílání pro mobilní telefony ve standardu DVB-H nemá v Německu šanci na úspěch. Výkonný ředitel německého T-Mobile Hamid Akhavan pro Handelsblatt uvedl, že mobilní televize založená na DVB-H je mrtvá. Skepticky se k DVB-H vysílání v Německu staví také mobilní operátor Vodafone.

T-Mobile, Vodafone a O2 společně žádali o licenci pro DVB-H vysílání, ale ve výběrovém řízení neuspěli. Vítězem se stalo konsorcium Mobile 3.0. Tři největší mobilní operátoři Německa se ale nevzdali a v květnu začali nabízet mobilní telefony podporující příjem zemského digitálního televizního vysílání.

BRAND24

Zákazníci, kteří si pořídí mobilní telefon přijímající signál DVB-T vysílání, nemusí platit žádné další poplatky a to je největší zbraní v souboji s DVB-H vysíláním o diváky, kteří chtějí sledovat televizní vysílání v mobilních telefonech. Konsorcium Mobile 3.0 chce totiž DVB-H vysílání založit na modelu předplatného. Měsíčně by diváci měli za možnost sledování televize v mobilu zaplatit mezi pěti až deseti eury. Konsorcium Mobile 3.0 zahájilo zkušební provoz DVB-H vysílání 1. června ve čtyřech německých městech.

Zdroj: Rapid TV News

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).