Hlavní navigace

Vysílače Svatobor a Barák na Sušicku začnou signalizovat vypnutí analogu

30. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 12. 2009

Již za týden, ve středu 6. ledna, vloží Česká televize do obrazu analogových programů ČT 1 a ČT 2 z vysílačů Svatobor a Barák na Sušicku varovný piktogram, který bude upozorňovat na blížící se termín jejich vypnutí. Analogové televizní vysílání na sušickém Svatoboru a klatovském Baráku skončí 28. února. Vypínání se dotkne i televizí Nova a Prima.

PODÍVEJTE SE: Termíny vypínání analogových vysílačů v oblasti Sušice

Na Svatoboru se bude vypínat analogový program ČT 1 (kanál 35), Nova (kanál 9) a Prima (kanál 43), zatímco program ČT 2 zde již analogově nevysílá (musel uvolnit kanál 52 pro digitální multiplex 3). Na vysílači Barák skončí poslední únorový den analogové vysílání programů ČT 1 (kanál 22), ČT 2 (kanál 58) a Nova (kanál 6). Malé analogové vysílače a dokrývače mohou na Sušicku vysílat až do listopadu 2011.

Tipy C

MAPY POKRYTÍ: Kde naladíte digitální vysílání na Sušicku

Podle Technického plánu přechodu musí minimálně tři měsíce před termínem vypnutí hlavních vysílačů v územní oblasti probíhat státní informační kampaň k přechodu na digitální vysílání. Na Sušicku tuto kampaň zahájila už koncem listopadu Národní koordinační skupina pro přechod na digitální televizní vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).