Hlavní navigace

STV odložila předložení strategie pro přechod na digitální vysílání

2. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
2. 9. 2008

Slovenská veřejnoprávní televize předloží plán přechodu z analogového na digitální vysílání až v říjnu. S odvoláním na agenturu SITA o tom informoval server Digimedia.sk. Materiál měl být původně předložený na posledním zasednutí Rady STV minulou středu, šéf STV Štefan Nižňanský však požádal o přesunutí termínu. Důvodem je změna podmínek výběrového řízení na provozovatele prvních dvou DVB-T multiplexů. Uvedenou změnou pak může být určení MPEG-4 jako povinného standardu pro digitální terestrické vysílání.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Informační kampaň pro DVB-T nemá na Slovensku stále vítěze

Slovenská televize má garantovaná dvě místa v prvním DVB-T multiplexu, který se má spustit rok od udělení povolení pro operátora prvních dvou sítí. STV tento multiplex opustí a přesune se do vlastního. Podle slovenského TPP je hraniční termín pro vypnutí analogových vysílačů naplánován na konec roku 2011. Přechod STV z prvních multiplexů by měl být zahájen nejpozději 31. prosince 2012 a skončit 31. března 2013.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).