Hlavní navigace

Studio Oficina připravuje na březen festival motion designu

9. 2. 2016
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Akce nazvaná Mouvo proběhne 19. března v pražské La Fabrice. Hlavní hvězdou by měl být americký designér Danny Yount, který se podílel mimo jiné na filmech Iron Man nebo Tron.

Světoví odborníci na oblast motion designu, televizní grafiky a animace se představí v březnu na jednodenním festivalu Mouvo, který organizuje pražské studio Oficina. To je držitelem několika ocenění Promax, nejprestižnějšího oborového ocenění. Získalo jej mimo jiné za vizuální styl kanálů ČT Art a Film+ nebo branding stanice Prima Cool.

PSALI JSME: Oficina potvrzuje pozici jedničky v oblasti televizní grafiky, tentokrát pro RTVS

Mezi hvězdy akce by měl patřit americký designér Danny Yount, autor titulkových sekvencí a grafických efektů pro filmy jako Sherlock Holmes, Iron Man, Tron nebo Oblivion. Grafickému designu v televizním zpravodajství se bude věnovat britský designer Mark Porter. Chceme motion design prezentovat jako organizovaný kreativní obor a zároveň dynamický a nezaměnitelný způsob osobního vyjádření, vysvětluje ambice organizátorů Lukáš Fišárek, jeden ze zakládající trojice studia Oficina.

PSALI JSME: Znělka Primy love získala prestižní zlatou sošku PromaxBDA za design

Problematiku vektorové animace přiblíží zájemcům holandský animátor Sander van Dijk, postprodukční efekty představí další zahraniční hosté, zástupci polského studia Juice. Prostor dostanou i mladí autoři ze zemí Visegrádu, další teoretické přednášky se budou věnovat vymezení samotného pojmu motion design nebo historii filmových titulkových sekvencí.

PSALI JSME: Nova inovuje svoje publicistické pořady, dostanou nové studio i vizuál

Podle organizátorů nabídne Mouvo podobná jména jako zavedené oborové festivaly, například newyorský F5 nebo barcelonský OFFF. Zároveň slibují podobné networkingové možnosti jako pravidelná setkání designérů See No Evil v Londýně. Chtěli jsme vytvořit platformu pro setkání české komunity a zároveň možnost načerpat inspiraci od světové špičky v oboru, těší se Vlaďka Cimbálníková, producentka festivalu a studia Oficina. 

FOTOGALERIE: Nový vizuál Retro Music Television od studia Oficina

Celodenní festival by mělo zakončit vystoupení kapely Ohm Square, která představí jejich nové album A Curious Place Between Souls and Atoms. Koncert doprovodí světelná projekce Jana Šímy. Vstupné na festival včetně večerního koncertu vyjde na jeden tisíc korun.

BRAND24

Videomapping k loňskému výročí Pražského povstání z dílny uskupení Macula, jehož členem je i Jan Šíma:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).