Hlavní navigace

Středeční recenze? Špička jménem Panasonic TX-65DX900

20. 3. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Panasonic
Podařilo se nám na zápůjčku získat televizor z nejvyšší LCD řady tohoto výrobce, navíc první z kolekce pro sezónu 2016/17. Vypadá to na pěkný nářez…

Panasonic TX-65DX900 (133 900 Kč) je jeden z prvních televizorů poplatný nově ustavenému standardu Ultra HD Premium pocházejícím od UHD Alliance, což je sdružení filmových studií a výrobců spotřební elektroniky. Nabízí se ve dvou úhlopříčkách, 147 (58") a 165 cm (65"), vždy s operačním systémem Firefox, certifikací THX, aktivním 3D a mimo jiné i podporou HDR (High Dynamic Range), tedy vysokého dynamického rozsahu.

HDR podporuje televizor i při streamování VoD, tedy videa na vyžádání, s tím, že výrobce oznámil, že bude fungovat i pro služby Amazonu a Netflixu. Panel také používá unikátní plošné podsvícení dovolující samostatné nastavení úrovně ve stovkách zón.

BRAND24

A první dojmy? Precizní balení (to dnes bohužel ani v této třídě není samozřejmost) a excelentní design s naprosto unikátním podstavcem. K němu stačí jen přišroubovat dvě ocelové stojiny a do nich panel vložit. Takhle by měla montáž rozměrného televizoru vypadat! Díky koncepci je televizor určen k posazení na nízkou skříňku, panel je ještě mírně naklopen směrem dozadu, což dovoluje – při umístění do správné výšky – příjemné a pohodlné sledování.

Obrazově se televizor blíží ideálu. Vyzkoušel jsem zatím HbbTV České televize, videotéku Voyo (bohužel lokálních aplikací zatím mnoho není) a samozřejmě také běžné televizní vysílání. Kvalita byla vždy na úrovni a platilo to i při testovacích nahrávkách z USB paměti, včetně těch v Ultra HD (4K). Na horší kvalitu, resp. neodpovídající úrovni televizoru, jsem narazil zatím jen u streamování z mobilu, ale jak říkám, jsou to jen první dojmy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).