Hlavní navigace

Středeční recenze nabídne pozemní přijímač pro DVB-T2/C/HEVC – Edision Proton T265

10. 4. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Edision
Je to další z přijímačů, který je vhodný pro nekódované vysílání v novém standardu DVB-T2/H265. Mimo pozemního příjmu umožňuje díky duálnímu tuneru i kabelový.

Citlivost přijímače je nastavena tak, aby uložil i velice slabé signály. V Praze se automaticky uložilo na pevnou anténu směrovanou pouze na žižkovský vysílač 99 programů. Tato jeho vlastnost může pomoci při hledání vzdálenějších nebo zahraničních vysílačů a k solidnímu nasměrování antény amatérským způsobem. Uložené duální kanály nebo ty, které jsou velice slabé a obraz není stabilní, můžeme kdykoliv ze seznamu vymazat. Proladit pásmo můžeme také manuálně a hledat stanice podle zvoleného kanálu nebo frekvence.

BRAND24


Autor: Edision

Předek přijímače

Přijímač umožňuje nahrávání pořadů, které jdou posléze přehrát i mimo přijímač. Podporuje také přehrávání různých souborů v integrovaném Media Playeru.


Autor: Edision

Rozměry přijímače

Edision Proton T265 je velice malý, silný pouze 24 mm, ostatní rozměry jsou na obrázku. Umožňuje to použití externího síťového napáječe. Přijímač nemá displej, a tak jej můžeme klidně schovat i za televizor a pro jeho ovládání použít externí IR čidlo. Pokud bychom se bez displeje neobešli, lze dokoupit i externí displej, který nahradí i dodávané IR čidlo. Negativní hodnocení okomentuji v recenzi a bude se týkat lokalizace do češtiny, kde nejsou přeloženy všechny položky. Cena přijímače je velice příznivá a pohybuje se okolo 1100 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).