Hlavní navigace

Státní digiweb radí, jak používat elektronického programového průvodce

20. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 1. 2009

Začali jste přijímat digitální televizi a nevíte, jak používat elektronického programového průvodce (EPG)? Státní informační web o přechodu na digitální televizní vysílání Digitálně.tv radí těm divákům, kteří s touto technologickou novinkou neumí poradit. Běžný divák přesně neví, co si pod touto službou má představit, a když už se k ní dostane, několik svítících tabulek ho příliš neohromí, konstatuje web.

BRAND24

Za hlavní výhodu EPG vidí Digitálně.tv fakt, že elektronický průvodce obsahuje více informací než tištěný televizní program, a funguje na všech typech set-top-boxů u všech způsobů digitálního vysílání. Set-top-boxy s rozšířenou funkcionalitou nabízí divákům možnost sestavit si vlastní program z tematicky příbuzných pořadů. Máte-li chuť na romantiku, set-top-box vám v EPG dokáže vyhledat romantické pořady na všech dostupných stanicích na sedm dní dopředu, přibližuje web výhody EPG.

Jednou z dalších výhod EPG je podle Digitálně.tv účinná komunikace s videorekordérem a možnost dobrého časování při nahrávání pořadů. Pokud máte signál ze set-top-boxu vyvedený do videa, můžete si z programového průvodce vybrat pořady, které chcete zaznamenat. Set-top-box se na začátku každého pořadu automaticky zapne na požadovaný kanál, a video daný pořad nahraje ve vaší nepřítomnosti, pokud mu ovšem sdělíte přibližný čas, píše šéfredaktor Digitálně.tv Juraj Koiš.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).