Hlavní navigace

Start ORF 3 se může posunout. Problémem je kolize s ORF Sport Plus

21. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 3. 2011

Rakouský deník Der Standard ve své internetové verzi včera informoval o tom, že v souvislosti se startem nového veřejnoprávního kanálu ORF 3 se objevily problémy, které mohou zpozdit jeho start. Komplikace by podle listu způsobilo programování této stanice, jež má nahradit program TW 1, a ORF Sport Plus. Ten participuje na vysílání prvního kanálu ve večerních hodinách.

K TÉMATU: Rakouský nekódovaný cestovatelský kanál TW1 končí. Nahradí ho ORF 3

ORF Sport Plus by mohl do budoucna získat plnohodnotnou celodenní licenci a stát se tak samostatným kanálem vedle ORF 3. Problémem však může být pro rakouskou veřejnoprávní televizi finanční stránka. Podle informací Der Standard se platí za kapacitu na satelitní pozici 19,2 stupně východně více než milion eur ročně, což by si nemohla ORF dovolit, a je otázkou, jak by se s touto skutečností vyrovnala. Zatímco ORF 3 se má orientovat na staršího, kulturně založeného diváka, k ORF Sport Plus inklinuje spíše mladší publikum.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).