Hlavní navigace

Stanici FunBox 4K čeká začátkem příštího roku na satelitu zakódování

9. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysílání stanice je prozatím v promo režimu, přesto může majitele zobrazovačů dekódujících formát Ultra HD zaujmout zejména dokumenty.

Stanici FunBox 4K, která je prozatím jedním z mála Ultra HD kanálů na satelitu, čeká pravděpodobně v prvním kvartálu příštího roku zakódování. S odvoláním na bulletin určený obchodním partnerům o tom informuje server ultra-hdtv.net. Program je šířen v nekódovaném režimu na pozici 13 stupňů východně, družice Eutelsat Hotbird, a bez problémů ho mohou přijímat s odpovídajícím vybavením jak diváci v České republice, tak i na Slovensku. Dalším demo kanálem na této pozici je Hotbird 4K1. Server DigiZone.cz obě stanice sleduje na přijímači VU+ Solo 4K, který nedávno prošel redakční recenzí.

K TÉMATU: Boom kanálů v Ultra HD začíná, FunBox 4K spustil nekódované promo na satelitu

Server ultra-hdtv.net upozorňuje na skutečnost, že i když je vysílání stanice prozatím v promo režimu, může majitele zobrazovačů dekódujících formát Ultra HD zaujmout zejména dokumenty, které trvají někdy i více než hodinu. Jedná se mimo jiné o TimeScapes, o němž lze najít bližší informace na jeho webové stránce. Společnost SPI International, která je skrze dceřinou firmu FilmBox International mimo jiné provozovatelem kanálů FilmBox a EroX, má se stanicí relativně velké plány. Vysílat zde chce nejen dokumenty, ale například i koncerty. Obsah ve formátu Ultra HD by měli diváci najít i ve videoslužbě FilmBox Live.

Tipy C

Parametry příjmu: Eutelsat Hotbird 13C (13 stupňů východně), 10727/H, SR 30000, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, použitý kodek H.265/HEVC, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).