Hlavní navigace

TV Písnička a Country no.1 v zemském multiplexu 4 končí, v kabelu možná zůstane

27. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Getty Images
„Vysílání jsme chápali jako zkušební a výsledek bohužel nebyl takový, jaký jsme očekávali,“ přiznal naší redakci majitel televize, hudebník a podnikatel Karel Peterka.

Tematický kanál „TV Písnička a Country no.1“ ukončí k 30. dubnu distribuci v pozemním digitálním vysílání. Od 1. května už ho tedy diváci v multiplexu 4 nenaladí. Serveru DigiZone.cz to řekl Karel Peterka, majitel společnosti Česká muzika, která tuto stanici provozuje. Vysílání jsme chápali jako zkušební a výsledek bohužel nebyl takový, jaký jsme očekávali, přiznal naší redakci Peterka. Majitel České muziky nenazval přerušení vysílání „double programu“ koncem. Podle svých slov chce projekt přehodnotit a připravit ho na případný restart, který by eventuálně proběhl v průběhu podzimu.

BRAND24

K TÉMATU: TV Písnička opět změnila program, po týdnu dechovky vsadila na country

Stanice TV Písnička a Country no.1 startovala původně jako samostatný kanál s žánrem country music, k němuž později přibyl dětský blok TV Písnička. Vzhledem k tomu, že u druhé jmenované stanice sázka na programové zaměření nevyšla, televize začala hrát dechovku. Po týdnu pak bylo vysílání dechovky zrušeno a nahrazeno country music. Blok Country no.1 tak zaujal ve vysílání většinový prostor. Zdali zůstane vysílání programu zachováno v kabelových a IPTV sítích, není pár dní před případným koncem jasné. Jednáme o poplatcích pro OSA a Intergram. Od toho se vyvine naše rozhodnutí, dodal Peterka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).