Hlavní navigace

Stanice Noe a Lux budou mít konkurenci TV Zoe, vysílat bude i na satelitu

29. 1. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: EPA
Podle generálního ředitele televize Zoe Petra Komínka nemá být stanice vázána na žádnou konkrétní církev a diváky nechce ani do žádné z nich vtáhnout. Má hlavně o životě s Bohem informovat.

Šíření signálu hodlá v horizontu přibližně půl roku zahájit nová slovenská náboženská televize Zoe. Na nový projekt upozornil včera server O médiách.com tamní novinářky Miroslavy Kernové. Jak řekl redakci webu DigiZone.cz Petr Komínek ze společnosti Zoe Media, která bude provozovatelem nové stanice, program počítá mimo jiné i se šířením prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, tedy družice Astra 3B, a to v nekódovaném režimu. Její signál bude tedy dostupný bez problémů i pro diváky v České republice, a to bez nutnosti použití karty jakéhokoliv z operátorů.

ČTĚTE TAKÉ: V Polsku začne celoplošně vysílat obdoba křesťanské TV Noe a tamní „Déčko“

BRAND24

Podle Komínka by se stanice mohla na satelitu objevit v červnu. Její šéf počítá s tím, že několik měsíců zabere administrativní kolečko, do něhož bude patřit nejen získání samotné licence u regulátora, kterým je na Slovensku Rada pro vysílání a retransmisi (RVR), ale také nalezení vhodné společnosti, která distribuci signálu na satelit zajistí, a následný podpis smlouvy o jejím šíření. Petr Komínek serveru O médiách řekl, že televize nebude propojená na žádnou z církví a jejím cílem také není nikoho do žádné z nich vtahovat. Chceme informovat o tom, že život s Bohem existuje, uvedl Komínek.

Zdroj foto: EPA (isifa)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).