Hlavní navigace

Spuštění AXN HD v Česku a na Slovensku brání maďarské reklamy

21. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Kanál AXN HD je v tuto chvíli dostupný v nabídce kabelového operátora UPC Česká republika, který však ve své síti šíří feed s maďarskými reklamami. Jednání probíhají s operátorem Skylink.

Zahájení vysílání kanálu AXN HD u nás a našich východních sousedů nabralo zpoždění. Společnost Sony Pictures Television Networks, která je jeho provozovatelem, v současné době řeší zásadní problém – kterou verzi programu na obou trzích nabídne. Ve hře jsou dvě možnosti – buďto firma spustí verzi, která je nyní dostupná s českou audio stopou i na maďarském trhu, nebo připraví feed speciálně pro naši a Slovenskou republiku. Sony vede intenzivní jednání s operátory.

K TÉMATU: Kanál AXN HD v České republice těsně před startem

Pokud by se však u nás objevila verze, která je dostupná na maďarském trhu, znamenalo by to, že by diváci v Česku i na Slovensku viděli tamní reklamy. Tomu se chce Sony vyhnout. V případě, že by se do vysílání vkládaly reklamy pro náš trh, je tu další otázka: Byli by operátoři ochotni se podílet na nákladech za případný hardware, který by dokázal v době vysílání komerčních přestávek určit, zda je vysílání určeno pro českého/slovenského nebo maďarského diváka?

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Sony Pictures Television Networks plánuje v Česku spuštění dalšího kanálu z rodiny AXN

Program AXN HD je v České republice už přesto dostupný. Do své nabídky ho zařadil největší kabelový operátor u nás, společnost UPC. Právě ta má své nabídce zatím maďarskou verzi, kterou si „nabírá“ přímo v Budapešti. Velký zájem o šíření české verze má podle informací serveru DigiZone.cz společnost M77 Group, která je provozovatelem satelitní služby Skylink. Jejím požadavkem ale je, aby nabízený feed neobsahoval maďarskou reklamu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).