Hlavní navigace

Sportovní Trojku nezruším, jenom pozastavím, slibuje ředitelka RTVS

16. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 2. 2011

Vypnutí třetího programu Slovenské televize, sportovní Trojky, plánované na letošní květen, by nemělo být definitivní. Nově zvolená generální ředitelka Rozhlasu a televize Slovenska (RTVS) Miroslava Zemková plánuje, že program obnoví vysílání, jakmile na to bude mít RTVS potřebné finanční prostředky. Zemková to řekla v rozhovoru pro slovenský web Čas.sk, internetové stránky nejčtenějšího bulvárního listu Nový čas.

K TÉMATU: První šéfka RTVS Zemková: STV půjde z mrakodrapu, zruším Trojku

BRAND24

Nejdu Trojku zrušit, ale pozastavit její samostatné fungování, protože ji nedokážeme ekonomicky udržet. Sport zůstane a budeme ho vysílat na Jedničce a na Dvojce. Dojde k redukci i jiných pořadů, u kterých je diskutabilní poměr ceny a výkonu, uvedla Zemková. Na obrazovce veřejnoprávní STV by se podle šéfky RTVS měly objevit nové akvizice: kvalitní evropská produkce, větší podíl premiér, dobrá dětská tvorba a nosné projekty.

STV by měla podle Zemkové „velmi pravděpodobně“ přijít s nějakou talentovou show, naopak formát reality show by se ve veřejnoprávní televizi objevit neměl. Pouze kdyby měla veřejnoprávní rozměr, a takovou zatím neznám, dodala šéfka RTVS, která plánuje postupné vystěhování STV z mrakodrapu v bratislavské Mlynské dolině a stavbu nového sídla, které by využívala veřejnoprávní televize i rozhlas.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).