Hlavní navigace

Sport.cz a iDNES: Nova se chce zbavit olympijského hokeje ze Soči

24. 10. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Jsem přesvědčený o tom, že kanály skupiny Nova přinesou olympijské hry v Soči a Rio de Janeiru v té nejvyšší kvalitě,“ věřil v říjnu loňského roku šéf televize Nova Jan Andruško.

českém mediálním prostoru se začínají množit spekulace, že se chce televize Nova zbavit vysílacích práv pro hokejové přenosy ze Soči. Jako první tuto informaci přinesl server Sport.cz, následně se objevila také na zpravodajském webu iDNES.cz. Na tyto spekulace nebudeme reagovat, uvedl pro DigiZone.cz stručně šéf PR oddělení Novy Josef Koukolíček. Za tímto krokem mají stát údajně úsporná opatření, která postupně nabíhají po odchodu superšéfa Novy Adriana Sarbu a příchodu nového vedení do čela CME, která tuto mediální skupinu vlastní. Serveru DigiZone.cz se nepodařilo získat ani vyjádření šéfa Novy SportFandy Marka Kindernaye, nezvedal telefon.

K TÉMATU: Olympijský hokej ze Soči 2014 bude na Nově a Fandovi. Zbytek na Nově Sport, Voyo.cz a ČT

Nova podle původních plánů chtěla vysílat olympijský hokej na dvou kanálech, kromě toho hlavního také na Fandovi. Stejná práva má také sesterské Markíza na Slovensku. Nova by mohla zároveň vysílat zimní olympiádu v Soči a Letní olympijské hry 2016 v Rio de Janeiru na placeném kanálu Nova Sport a internetovém portálu Voyo.cz. Pro ten vlastní práva jak pro území České republiky, tak i Slovenska. Ze zisku vysílacích práv na olympijské hry mám obrovskou radost, zejména získání práv na hokejový turnaj v Soči je pro Novu skvělá zpráva, pochvaloval si loni v říjnu někdejší šéf Novy Jan Andruško. Ten mediální skupinu na konci října oficiálně opustí.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Olympijský hokej v Soči bude na Slovensku vysílat Markíza

A co na tuto situaci říká samo veřejnoprávní médium z Kavčích hor, které o možnost vysílat olympijský hokej díky Nově přišlo? Česká televize nemá důvod nastalou situaci komentovat, přípravy České televize na účast na ZOH 2014 v Soči probíhají dle plánovaného harmonogramu. V případě, že obdržíme relevantní oficiální nabídku ze strany TV Nova, určitě ji zvážíme, uvedla v krátkém prohlášení, které zaslalo tiskové oddělení médiím, Daniela Němcová, ředitelka Komunikace a marketingu České televize.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).