Hlavní navigace

Sport 1 odvysílá v neděli finále amerického fotbalu - Super Bowl

5. 2. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 2. 2010

DOPLNĚNO Diváci, kteří jsou v dosahu kanálu Sport 1, se mohou těšit na to, že na svých obrazovkách uvidí v neděli od 23.55 finále amerického fotbalu mezi New Orleans Saints (NFC) a Indianopolis Colts (AFC), tzv. Super Bowl. Očekává se souboj dvou nejlepších útoků ligy vedených dvěma nejlepšími quaterbacky Drewem Breesem a Paytonem Manningem, upozornil Václav Mozer z Chello Central Europe.

BRAND24

Tato sportovní událost je také významnou pro společnosti, které se chtějí zviditelnit. Ceny za reklamní čas se pohybují v desítkách až stovkách miliónů amerických dolarů, upřesnil Mozer. Diváci se také mohou těšit na trailery (upoutávky) na nejočekávanější filmové hity následujících měsíců. Vznik amerického fotbalu se datuje do roku 1867. Zrodil se jako variace na klasický fotbal. Původním názvem Princeton Rules byl výlučně univerzitní sport, který se hrál na těch nejprestižnějších kolejích.

AKTUALIZOVÁNO – Finále amerického Super Bowlu odvysílá pochopitelně také kanál ESPN America, který je dostupný např. v kabelové síti společnosti UPC Česká republika. Program navíc vysílá v šírokoúhlém obrazovém formátu 16:9, Sport 1 pouze 4:3.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).