Hlavní navigace

Spoluvlastník Primy spouští v Evropě nové HDTV stanice. Budou i v Česku

3. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 5. 2011

Švédská mediální skupina MTG, která je mimo jiné spoluvlastníkem tuzemské televize Prima, expanduje do zemí střední a východní Evropy s programy Viasat History HD a Viasat Nature HD. Tento krok se týká také České republiky a společnost si ho naplánovala již na zítřek, tedy 4. května. Oba kanály budou vysílat stejný obsah jako jejich verze v klasickém rozlišení obrazu, a to celkem pro 22 zemí.

ČTĚTE TAKÉ: Fotbalové Euro 2012 je pro české televize drahé. Cenu vyšroubovala Prima

Viasat History byl vůbec první mezinárodní stanicí MTG na bázi placené televize, která odstartovala v květnu 2004. Viasat Nature East, verze pro střední a východní Evropu, byla spuštěna v květnu 2010. Viasat History se orientuje na dokumentární pořady o dávné i moderní historii, životopisech a popkultuře, druhá stanice se zaměřuje spíše na diváky, kteří našli zálibu v pořadech věnovaných přírodě.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Discovery HD Showcase od května česky. Doplní ho Animal Planet HD

Spuštění našich dvou mezinárodních stanic ve vysokém rozlíšení je významným krokem v pokračujícím rozvoji naší předplacené televize (…). Jasně to dokazuje naši schopnost exportovat vyzkoušené a osvědčené koncepty do nových oblastí a další posílení našeho portfolia stanic, které jsou již dobře zavedené a oceňované díky neustále se rozšiřujícímu rozsahu s velmi kvalitním obsahem, uvedl při této příležitosti prezident a výkonný ředitel MTG Hans-Holger Albrecht.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).