Hlavní navigace

Společnost Sharp chystá novou řadu 3D-ready projektorů

16. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
16. 3. 2010

Pětici nových 3D-ready projektorů hodlá uvést od dubna letošního roku na trh společnost Sharp. Ty budou využívat tzv. DLP technologie a pro vytvoření dojmu prostorového efektu bude nutné využít speciální 3D zatmívací brýle. Firma sází především na nápaditý design, díky kterému by se měly projektory uplatnit nejen v domácnostech, ale také ve firmách.

Klíčovým předpokladem pro tento systém je 120 Hz technologie použitá v projektorech Sharp. V kombinaci se speciálními 3D zatmívacími brýlemi, které mají skla z tekutých krystalů, která jsou synchronizována s výstupním signálem a střídavě se zatmívají a propouštějí obraz, jsou jednotlivé snímky zobrazovány střídavě v rychlých sekvencích (ve frekvenci 60 Hz pro každé oko). Tímto způsobem sleduje levé oko pouze sudé snímky určené pro levé oko a pravé liché. Mozek diváka automaticky spojí tyto samostatné pohledy do jednoho a vnímá je jako jeden prostorový obraz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).