Hlavní navigace

Spektrum exkluzivně uvede kontroverzní seriál Neznámé dějiny USA od Olivera Stonea

26. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ TRAILER A GALERIE – V deseti epizodách režisér interpretuje nejzásadnější momenty moderních dějin Spojených států z pohledu, který se diametrálně liší od přístupu „oficiální” historiografie

Desetidílný kontroverzní dokumentární seriál Neznámé dějiny Spojených států od režiséra Olivera Stonea (Oliver Stone: Untold History of the United States) nasadí od soboty 30. listopadu (22:00 hod.) do vysílání placený dokumentární kanál Spektrum. Stane se tak jen několik měsíců od jeho české premiéry na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Cyklus se zabývá rozhodujícími mezníky moderních dějin USA, dívá se na ně ale jinak, než dosavadním oficiálním pohledem historiků. Seriál zahrnuje mnoho úchvatných archivních záběrů, z nichž řadu uvidí veřejnost vůbec poprvé.

K TÉMATU: Spektrum, Spektrum Home a TV Paprika získají 270 hodin nových pořadů Fremantlu

BRAND24

„Od počátku jsem se díval na tento projekt jako na odkaz pro mé děti a způsob, jak pochopit dobu, v níž jsem žil. Doufám, že seriál přispěje k širšímu pohledu na americkou historii,“ prohlásil při letošní návštěvě karlovarského filmového festivalu režisér. Pro řadu novinářů jsou jeho postoje vůči současné americké administrativě nepřijatelné a označují ho za “komunistu”. Pro Spektrum je ale jeho seriál potvrzením motta “Dívá se na svět jinýma očima”, konstatuje Aleš Fabík, Country Manager společnosti Chello Central Europe, která Spektrum provozuje ve střední a východní Evropě.

Seriál Neznámé dějiny Spojených států je součástí velkého balíku televizních pořadů, které pro svoje televizní stanice v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku nedávno zakoupila Chello Central Europe od předního světového distributora Fremantle Media International. “Tato dohoda rovněž zahrnuje vysílací práva na špičkové pořady jako Anthony Bourdain: Bez předsudků (Anthony Bourdain: No Reservation), Velkolepé plány Stephena Hawkinga (Stephen Hawking the Grand Design), několik premiérových pořadů kuchaře Jamieho Olivera a řadu dalších,” doplnil PR manažer společnosti Jakub Švestka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).