Hlavní navigace

Sobotní TV tipy: fotbal Česko – Turecko, Okresní přebor, Pulp Fiction a Opravdová kuráž

10. 10. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice.

Každý den vám nabízíme výběr zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a omezuje se především na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT Sport, 20:00 – fotbalové utkání Česko – Turecko – Přímý přenos kvalifikačního utkání o postup na Euro 2016.
  • Nova, 20:20 – česká komedie Okresní přebor: Poslední zápas Pepika Hnátka – Slavojem Houslice prošlo mnoho hráčů a koučů, ale jen Pepik Hnátek se v něm zapsal navěky. Legendární trenér má plot ve sparťanských barvách, notýsek plný taktických poznámek a trauma z toho, že Houslice nikdy nepostoupily do kraje. Kouč je ale přesvědčený, že když budou hráči plnit jeho pokyny, úspěch se dostaví. Jenže život není jen o brankách a bodech, ale i o nemocných srdcích, porouchaných drážních signalizacích a kolotočářích, kteří obsadí hřiště a nechtějí se hnout… Český film (2012)
  • Regionálnítelevize CZ, 20:40 – dokumentární cyklus Žijí mezi námi – První díl představí osud sudetského Němce Ervína Šolce z Liberce, který se narodil ve špatný okamžik na špatném místě. Tím byl poznamenán celý jeho život.
  • ČT 2, 21:40 – krimi thriller Pulp Fiction: Historky z podsvětí – Nejkultovnější z kultovních filmů 90. let je autorskou Biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo rozněcující náročné kritiky na festivalu v Cannes, levicové a pravicové intelektuály i zedníky dopřávající si po těžké šichtě trochu oddychu. Pulp Fiction je multižánrovým opusem, který přetéká fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako svrchovaně napínavý film rozvržený do inovativní příběhové struktury. Chcete vidět homosexuální znásilnění sbližující dva nepřátele na život a na smrt? Americký film (1994)
  • Nova Cinema, 23:00 – western Opravdová kuráž – Otce Mattie Rossové zabil gauner Tom Chaney, který následně prchnul do indiánských teritorií. Světská spravedlnost tam na něho dosáhne jen těžko, ale Mattie má jasnou představu, jak spravedlnosti pomoci. Za peníze získané z dědictví po otci najme Roostera Cogburna, legendární prodlouženou ruku zákona, a společně vyrážejí na nepřátelské území vraha najít a potrestat… Americký film (2010)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).