Hlavní navigace

Smíchov od Novy mění programové schéma a také staniční grafiku

30. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE – Zábavný kanál Novy, který se zaměřuje na mladé diváky od 15 do 34 let, zjednoduší barevnost svého vizuálu.

Úpravu programového schématu, ale také staničního vizuálu, připravil na začátek letních prázdnin zábavný televizní kanál Smíchov ze skupiny Nova. Od 1. července dostanou hlavní program ve vysílání sitcomy, které se objeví v hlavním vysílacím čase sedmkrát týdně. Půjde o série Dva a půl chlapa, Přátelé, Pravidla zasnoubení, Zlatá sedmdesátá, Jsem do tebe blázen, Mike a Molly, Plný dům, Průměrňákovi, Ženatý se závazky nebo Joey. Diváci se mohou těšit také na premiérové řady seriálů Muži sobě a Millerovi, uvedla mluvčí Novy Anna Suchá. Smíchov od července nasadí také nové staniční identy, upoutávky a další grafické prvky.

K TÉMATU: Smíchov oficiálně v nabídce služby Digi TV, další programy budou následovat

BRAND24

Program Smíchova plánujeme přímo pro diváky v mladší cílové skupině 15–34 let, kteří podle výsledků sledovanosti nejvíc milují právě sitcomy. Nově jsme se tak rozhodli rozšířit jejich vysílání v prime time do celého týdne a odlehčili jsme i vizuální podobu stanice, vysvětlila ředitelka sekce programu skupiny Nova Alex Ruzek. I přes léto na Smíchově zůstane dopolední a podvečerní animované pásmo Smíškové určené pro děti, které nabídne seriály Kung Fu Panda, Spongebob v kalhotách, Scooby-Doo a Tučňáci z Madagaskaru.

Úprava grafiky Smíchova spočívá zejména ve zjednodušení barevnosti. Součástí nové grafické výbavy jsou i staniční identy a upoutávky, které vizuál doplňují hlavními seriálovými tvářemi neoblíbenějších formátů pro děti i dospělé. Upravená grafika stanice se více blíží dospělejším divákům. Facelift vychází z původní výtvarné koncepce, image zůstává vtipná i hravá a snaží se uplatnit i nové prvky proma, které jsme nedávno úspěšně zavedli ve vysílání na hlavním kanále TV Nova, popsal kreativní ředitel skupiny Nova Alan Záruba.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).