Hlavní navigace

Smělé plány v Polsku: Multiplex 2 v září a síť 3 v říjnu

7. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
7. 6. 2010

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), polská obdoba naší Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), vidí budoucí vývoj polské digitalizace pro nejbližší měsíce příznivě. Informuje o tom server Satkurier.pl s odvoláním na několik tamních médií. Podle předsedy KRRiT, kterým je Witold Kolodziejski, by mělo digitální vysílání již v září pokrývat 80 procent země.

K TÉMATU: Konec zablokované digitalizace v Polsku pravděpodobně na dosah

V září by podle regulátora mohl být spuštěn tamní multiplex 2 s komerčními subjekty TVN, Polsat, Puls TV a TV4 a o měsíc později síť 3, kterou obsadí opět veřejnoprávní televize. 4. červen byl pro Polsko důležitým termínem, kdy se terestrickou digitalizací zabývala vláda a zdá se, že orgány, které jsou za tento proces odpovědné, nakonec dospěly k dohodě. Cílem je, aby bylo úspěchu dosaženo ještě předtím, než současným politikům skončí funkční období.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Ostravsko opět se signálem polské digitální televize

Důležitou skutečností také je, že došlo k dohodě mezi KRRiT a telekomunikačním úřadem UKE. Šlo o jeden z kroků, který bránil zahájení procesu digitalizace. Otázkou ale skutečně zůstává, zdali se v Polsku podaří splnit smělé plány, které v současné době všechny subjekty mají. Již v tuto chvíli mělo být digitálním signálem pokryto na třicet měst, ale prozatím probíhá pouze testovací vysílání v lokalitách Varšava, Poznaň a Zielona Góra. V první fázi by mělo být divákům k dispozici 16 nekódovaných stanic.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).