Hlavní navigace

Služba FilmBox Live začala nabízet v Česku první filmy ve 4K

4. 5. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V nabídce videoportálu se objevily například filmy Blesk, Slova, Rumový deník nebo Jeden den. Provozovatel služby chystá i spuštění tematického kanálu 4K Ultra HD FunBox.

Filmová a distribuční společnost SPI International, která skrze FilmBox International provozuje na českém a slovenském trhu programy FilmBox, začala nabízet první filmy ve formátu Ultra HD, konkrétně rozlišení 4K. Podle zjištění redakce serveru DigiZone.cz se tituly ve službě FilmBox Live objevily v průběhu minulého týdne. Dostupné jsou však pravděpodobně prozatím pouze majitelům Ultra HD televizorů LG. Počet filmů by se měl časem navyšovat. Seznam titulů vidí i majitelé klasických, tedy Full HD televizorů, ale po spuštění přehrávání pochopitelně nejde obraz, ale pouze zvuk.

Seznam 4K titulů na úvodní stránce služby FilmBox Live
Autor: foto Filmbox Live

Seznam 4K titulů na úvodní stránce služby FilmBox Live

K TÉMATU: Lineární vysílání ve 4K pronikne i do Česka, díky platformě FilmBox Live

Tipy C

4K tituly jsou umístěny do kategorie „4K UHD“. Ve složce „FunBox 4K“ jsou pak dokumenty, které nabídne nová stanice 4K Ultra HD FunBox, kterou chce SPI International v rámci živého přenosu svých kanálů ve FilmBox Live také nabídnout. 4K tituly jsou opatřeny českým dabingem a nechybí mezi nimi například snímky Blesk (Jason Statham; USA, 2011), Slova (Zoe Saldana; USA, 2012), Rumový deník (Johnny Depp; USA, 2011) nebo Jeden Den (Anne Hathaway; USA, 2011). FilmBox Live je možné získat jako doplněk k satelitní službě Skylink a také jako samostatnou službu za 129,90 Kč/měsíc.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).